Фищук наїхав на Пуршагу за хіміотерапевтичне відділення та паталогоанатомічне бюро в Чернівецькому онкодиспансері

Фищук наїхав на Пуршагу за хіміотерапевтичне відділення та паталогоанатомічне бюро в Чернівецькому онкодиспансері

12.07.2016, 21:12

Олександр Фищук звинувачує управління капітального будівництва в тому, що досі не завершене будівництво хіміотерапевтичного відділення та паталогоанатомічного бюро в Чернівецькому онкодиспансері.

Ремонтні роботи тут розпочалися у листопаді минулого року. А в лютому – зупинилися. Наразі два поверхи відділення пустують. Будівля паталого-анатомічного бюро навіть не накрита дахом.

- Роботи були розпочаті в листопаді минулого року. Тоді встигли провести всі демонтажні роботи і перепланування приміщення згідно із новим проектом, - каже Іван Дякон, генеральний директор ТОВ «Будторгінвест». - Цього року ми замінили електромережі, вікна, почали виконувати оздоблювальні роботи. Залишилися ще роботи по заміні деяких частин системи вентиляції – повітря сюди подаватиметься з підігрівом і охолодженням. Цього року планували виконати всі «брудні» будівельні роботи, плюс – накрити дахом патанатомічний корпус, вставити там вікна і двері, щоб взимку будівля не зруйнувалася. Проте на це потрібні кошти.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Чернівецької ОДА урочисто відкрив новий ліфт в реанімацію

- У хіміотерапевтичному відділенні буде 40 ліжок. Наразі ці всі пацієнти тимчасово перебувають у радіологічному відділенні, що, звісно, спричинює незручності, - каже Ілля Тащук, в.о. головного лікаря онкодиспансеру. – Тому дуже сподіваємося, що до кінця 2016 року відділення все-таки зможе запрацювати.

 

На будівельно-ремонтні роботи з Фонду регіонального розвитку минулого року виділили 6 млн.грн. Половину їх повернули, бо не встигли освоїти. А тепер на продовження ремонту фінансування немає.

Губернатор звинувачує у цьому управління капітального будівництва, мовляв, взяли на себе забагато і не дотрималися слова.

-  Це був новий об`єкт, довелося наприкінці 2015 року нашвидкоруч проводити тендер – це забирає багато часу. Тому тільки в кінці листопада уклали договір з підрядною організацією, почали працювати, - пояснює Юрій Штефуник, заступник начальника управління капітального будівництва. – Фактично, залишився місяць на виконання всіх роботи. Це було нереально. Ми подали свої пропозиції для того, щоб об`єкт фінансувався з Фонду регіонального розвитку також у 2017 році. Сподіваємося, він пройде конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Малишевський і Кобевко визначили робочий графік Фищука: голова Чернівецької ОДА відвідає два диспансера і поговорить з медиками про проблеми галузі

Наразі Олександр Фищук запропонував медикам визначитися, якому об`єкту надати перевагу: відділенню хіміотерапії чи патанатомічному бюро.

- Наразі ми виділяємо онкодиспансеру  4 мільйони гривень: 3600 млн. - з Фонду регіонального розвитку і 400 тис. - з обласного бюджету, - каже губернатор. – Ці кошти частково покриють перезарядку апарату для проведення променевої терапії і, можливо, вистачить на хіміопрепарати.

Джерело: http://acc.cv.ua/chernivtsi/12608-dlya-onkodispanseru-vidilyat-4-5-miljoni-griven.

Сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

 Я  вже  рік  стверджую,  що  Пуршагу  треба  гнати  з  ОДА !  Він,  крім  шкоди  Буковині,   ні  нащо  не  згоден. Мати  такі  гроші  на  рахунках  ОДА  і  ніяких  зрушень  в  будівництві.  Особливо  ВБИВАЄ  використання  дорожних  грошей,  які  останні  роки  зникають  невідомо  де.  Дорожники  голі,  а Пуршага  -  в  "шоколаді"!   Фіщук  колупає  в  носі  і  спить!  Дякувати  Салагору,  хочь  його  гроші  вирвали  на  дороги.

avatar

НВ

12 липня 2016 21:53