Фищук вважає, що силовики надто мляво відреагували на скоординовані спроби 'привітати' його з річницею призначення на посаду

Фищук вважає, що силовики надто мляво відреагували на скоординовані спроби "привітати" його з річницею призначення на посаду

08.02.2016, 19:57

Голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук вважає, що силові структури області недостатньо ефективно реагували на спроби дестабілізувати ситуацію на теренах краю. Зокрема, це стосується так званого "Повстання румун Буковини". Як зауважив Олександр Фищук, у відповідній ситуації правоохоронні органи виявили бездіяльність. Оцінку діям влади та правоохоронцям дасть спеціальна комісія з Києва.

Про це Олександр Фищук заявив сьогодні під час прес-конференції, відповідаючи на численні питання журналістів, - пише BukNews.

Синхронно відбулися акції проти влади у різних куточках області. Ніби якась невидима рука їх спрямовувала у бік великих та небезпечних конфліктів.

В один день і в одну годину перекрили міст в Атаках, Хотинського району. Нібито люди вийшли на протест проти об’єднання Хотинщини з Кельменеччиною.

У цей же час студенти БДФУ пікетували і обласну, і міську ради, ходили походами по Чернівцях, били у бубни і висловили протест проти об’єднання вузів.

Саме тоді, коли горіла Хотинщина і Чернівці кордон з Румунією перекрили протестувальники з Глибоцького, Сторожинецького, Герцаївського та інших районів області. Вони вимагали безмитного ввезення автомобілів і вивезення цигарок контрабандними шляхами. Якщо цього не дозволять, то вимагали зняти з посади керівника митниці Салагора, голову ОДА Фищука. Заклик на пікет був провокаційний і небезпечний. Бо організатори пікету контрабандистів закликали «повстати румунів» яких нібито утискають в Україні.

Про це та інше говорить голова ОДА Олександр Фищук.

Водночас керівник виконавчої влади краю повідомив, що прямих важелів влпиву на силові відомства він як посадова особа не має, тому ініціює перед керівництвом країни питання про оцінку дій керівників правоохоронних органів. 

Олександр Фищук також погодився з припущенням журналіста Петра Кобевка про те, що протестні акції з перекриттям руху транспорту через кордон і протести в Хотинському районі могли бути кимось скоординовані. 

У нього також є певна інформація, що протестувальникам на кордоні могли платити гроші, щоб вони взяли участь в цій акції.

Не випадковим  голова Чернівецької ОДА вважає і те, що всі протести збіглися в часі з річницею його перебування на посаді. 


 Частково використано матеріали www.chas.cv.ua

1