Французький сенатор розповів у Чернівцях про свої поїздки у зону АТО та про те, як французькі чиновники допомагають Україні (ВІДЕО)

Французький сенатор розповів у Чернівцях про свої поїздки у зону АТО та про те, як французькі чиновники допомагають Україні (ВІДЕО)

22.03.2016, 11:42

Політик та сенатор Жак Лежандр буковинським студентам і школярам читав лекцію про французьку цивілізацію та сім'ю франкофонів. Виступає він у найбільших містах України. 

- Я приїхав сюди з нагоди "тижня франкофонії" який відзначається в усьому світі. Щоб пояснити, що таке велика сім'я франкофонів. Тобто людей, які говорять французькою мовою. Міжнародна організація франкофонії групує більше 80 країн світу і майже 250 мільйонів, які розмовляють французькою мовою, - зазначив Жак Лежандр, сенатор від департаменту Нор (Франція).

Окрім французької культури, Жак Лежандр офіційно опікується співпрацею України та Франції. Політик запевняє, у його країні насправді занепокоєні війною на Сході, але визнає, французькі чиновники роблять далеко не все, що в їхніх силах.

- Співпраця між Україною та Францією дуже важлива. Та мені хочеться, аби вона розвивалася потужніше. Зараз у вас дуже багато труднощів, - підкреслив сенатор.

Пан Лежандр неодноразово був у зоні АТО та в анексованому Криму. Про те, що бачив, запевняє, доповідав очільникам Франції та вимагав бодай якоїсь реакції на російську агресію. Бо ж Україна важлива і для Франції, і для усієї Європи.

- Минулого року я був у Маріуполі. Я приїхав туди, щоб засвідчити солідарність Франції з Україною. Я вважаю, що в майбутньому ми повинні допомогти Україні у її прагненні до кращого майбутнього. Сподіваюсь, що усі проблеми, які у вас є зараз, будуть розв'язані якнайшвидше та мирним шляхом, - наголосив Жак Лежандр, сенатор від департаменту Нор (Франція). 

Джерело: ТВА

1