Французьку комедію «Габріель» про жіночі долі, в якій грають лише акторки-жінки, представлять у чернівецькому театрі вже на початку грудня

Французьку комедію «Габріель» про жіночі долі, в якій грають лише акторки-жінки, представлять у чернівецькому театрі вже на початку грудня

28.11.2020, 12:26
Прем’єрну комедію «Габріель» готують представити буковинському глядачу уже наступного тижня.
 
Історію чотирьох жінок покажуть у муздрамтеатрі імені Ольги Кобилянської. Прем’єру «Габріель» хочуть презентувати буковинському глядачу на початку грудня. 
 
У Чернівцях 27 листопада, у день народження Ольги Кобилянської, відбулася пресконференція вистави “Габріель” за п'єсою французької драматургині Мішель Лоранс.

Художній керівник театру Юрій Марчук наголосив на тому, що надзвичайно знаково розповісти про виставу у цей день, бо вона – про жіночі долі, і в ній беруть участь лише акторки. Але додав, що чоловікам теж буде цікаво, адже жінки там говорять про чоловіків.
 
«Колектив театру постарався перейнятися жіночою долею з новою постановкою, над якою працював Володимир Кочевенко», - сказав Юрій Марчак.

Це історія про переплетіння жіночих доль, чотирьох поколінь. Дії розгортаються у Франції. На день народження до Габі зійшлися донька, однучка і правнучка.

Ролі виконують: народ. артистка України – Т. Кільчицька; засл. артистки України – Д. Анепська, Н. Гунда, Х. Зборлюкова, Л. Попенко; артистки драми – О. Кільчицька-Дудка, М. Тимку, М. Тимчишин; артистки балету – Н. Гоменюк, М. Дадус.
 
«Якщо чесно, ця п’єса викликала у мене занепокоєння. Тому що мені здавалося, що наш глядач не зовсім готовий до таких камерних тихих вистав, де головне - не відкрита емоція, а стримування емоцій, яке створює особливу атмосферу. І мені надзвичайно приємно було працювати з Юрієм Владиславовичем, тому що він майстер своєї справи, дуже цікавий режисер, у якого можна вчитися, не дивлячись на те скільки років ти у театрі», - зазначила виконавиця однієї із ролей, заслужена артистка України, Христина Зборлюкова. 
 
Вона додала, що хоче аби глядачі від акторок особливу жіночу енергетику та полюбили цю постановку. Головну роль виконуватимуть: народна артистка України Тамара Артеменко-Кільчицька та заслужена артистка України Діана Анепська. 

Режисер-постановник комедії, заслужений діяч мистецтв України Юрій Кочевенко зауважив, що вперше працює із акторами чернівецького театру, і приємно вражений їхньою професійністю. Він зазначив що п'єса Мішель Лоранс - це складна література та складна драматургія.

Вистава триватиме 1 годину 30 хвилин. Прем'єра відбудеться 3 грудня
 
Джерело: https://promin.cv.ua/ та https://molbuk.ua/ та http://acc.cv.ua/
 
 
 
1