Франц Федорович поліпшив презентаційність «найбільшого вишитого літопису традиційного орнаментального мистецтва Буковини»

Франц Федорович поліпшив презентаційність «найбільшого вишитого літопису традиційного орнаментального мистецтва Буковини»

04.10.2017, 23:07

ФОРМА, ЩО УВИРАЗНЮЄ ЗМІСТ

Генеральний директор відомого на Буковині та за її межами підприємства «Авторембуд» Франц Карлович Федорович демонструє функціональні можливості настільних мольбертів, які випускає його фірма. 

Художникам і дизайнерам добре відома «родослівна» цих елегантних виробів – неспроста на них такий величезний попит в Україні і за кордоном. Цього разу - презентація саме для рукодільної мережі «Санта», яка організовує традиційні виставки «Вишиваний дивотвір».

Оглядаючи виставку лауреатів обласної премії імені Георгія Гараса, де було представлено міжнародний колективний мистецький проект цьогорічного «Вишиваного дивотвору» - «Вишиті сторінки альбому «Взори вишивок домашнього промислу на Буковині» Еріха Кольбенгаєра» (на фото), Франц Федорович слушно зауважив, як поліпшити презентаційність «найбільшого вишитого літопису традиційного орнаментального мистецтва Буковини». - Саме в такій номінації проект нещодавно зареєстровано в Книзі рекордів України. 

Ми одразу уявили вишиті сторінки колективного проекту на цих зручних підставках . Їх можна регулювати вертикально і … повністю скласти по ширині до форми невеликого прямокутного бруска – сам раз для майбутніх пересувних виставок проекту! І як тут не погодитися з вирішальним словом інженера та естета - голови Асоціації виробників Буковини, голови благодійного Фонду «Подаруй дитині життя» Франца Федоровича?!

Олена ЧАЙКА. 

Фото автора.

Світлина від Елени Чайки.

1