Фракція «Солідарності» в Чернівецькій міській раді нарешті  визначилася з кандидатом у секретарі. І це не Продан

Фракція «Солідарності» в Чернівецькій міській раді нарешті визначилася з кандидатом у секретарі. І це не Продан

03.04.2016, 17:23

В програмі «Суть Речей» депутати міської ради Наталя Якимчук та Богдан Ковалюк запевнили, що обрання секретаря міської ради не є найнагальнішим питанням міста, але кандидат у «Солідарності» вже є. Це Василь Максимюк.

Януш. Слухач. Мене цікавить організаційне питання. Чернівчани чекають, що депутати мають визначитися з секретарем міської ради. Максим Бурбак заявляв у ЗМІ, що кращим варіантом він бачить кандидатуру Продана Василя.

Наталія Якимчук: Щодо питання секретаря, що були такі висловлювання, але ні до мера, ні до кого, він не доводив свою думку. Зараз згідно закону про місцеве самоврядування, саме депутати можуть сформувати перелік підписів в підтримку того чи іншого кандидата і в нашій фракції є кандидатура, як і в інших фракціях. Тобто робота йде. Коли вже буде зібрано тою чи іншою фракцією в підтримку якогось кандидата потрібні підписи, то ми вже будемо розглядати його.

Людмила Григорчук: Готових людей, які вже зібрали підписи, ще немає?

Наталія Якимчук: Немає. Ніхто не може нав’язати міській раді чи міському голові те чи інше рішення, або внесення того чи іншого прізвища не може. Але достойних людей у нас вистачає.

Богдан Ковалюк: У міській раді 6 фракцій, всі фракції різносторонні, всі фракції різні, ми всі співпрацюємо, десь дискутуємо, але якщо брати мою особисту думку, то кадрові питання, особливо секретаря, то це не є найнагальніше питання, тому мені дуже дивно, коли вже 4 місяць розкручується інформаційна хвиля, що міська рада і депутатський корпус недієздатний орган, бо він не може обрати секретаря і виконком. Насправді, якщо запитати чернівчан, то 70-80% не назвуть секретаря минулого і позаминулого скликання, а 90% не назвуть двох-трьох чоловік, які входять у нинішній виконком. Це питання не найнагальніші. Виконком працює, хоча його треба міняти, треба підганяти під сучасніші вимоги. Секретаря немає, але є люди, які виконують роботу, це процес, я думаю, що ми знайдемо компроміс, дійдемо згоди. Не може ніхто нав’язувати міській раді свою думку, даний депутатський корпус вже довів, що нав’язувати свою думку ззовні не варто, ми готові працювати і будемо доводити правоту своїх думок.

Людмила Григорчук: Відкрийте трохи таємницю, кого ви бачите з своєї фракції секретарем.

Наталія Якимчук: Я думаю, що це не таємниця, і наша міська організація рекомендувала і ми відчуваємо найбільший досвід, і авторитет. В принципі, в нас кожен депутат міг би бути секретарем, але підтримуємо Максимюка Василя Сидоровича.

Людмила Григорчук: Якраз про Максимюка Василя говорили про найпершого, коли лише почалися розмови про секретаря, але був негатив з боку міського голови. Зараз як?

Наталія Якимчук: Зараз м’яч на стороні депутатів.

Людмила Григорчук: Тому розраховуєте на підтримку більшості?

Наталія Якимчук: У нас немає особливої настирливості. У нас є достойний кандидат, якщо інші фракції готові підтримати, то нема питань. Ми нікому нічого не нав’язуємо, не диктуємо, у нас іде нормальна співпраця.

Людмила Григорчук: Кого ваша фракція, пане Богдане, бачить секретарем?

Богдан Ковалюк: Я не одноразово казав ЗМІ, ми не коментуємо політичні рішення, бо якщо по господарських питаннях, ми володіємо інформацією, то з політичних рішень, ми їх висловлюємо якісь рішення, лише після прийняття їх фракцією. Ми спілкувалися з Максимюком Василем, ми дискутували на цю тему, але нема дедлайну, коли фракція має прийняти рішення, тому ми ще обговорюємо. Коли вже рада вирішить, що ми дозріли до обрання секретаря, тоді буде рішення фракції. З Василем Сидоровичем ми працюємо в комісії, можу сказати, що це досвідчений фахівець. Тому нічого поганого про нього особисто сказати не можу, гарна людина.

Людмила Григорчук: Фракція буде готувати кандидатуру?

Богдан Ковалюк: Зараз був такий період, коли ми були погружені кожен у своєму напрямку. Але в господарські питання, оскільки не було нагальності в питанні секретаря, то ми обговорювали це питання, дивилися на нього з різних напрямків, але часи змінюється, підходи змінюється, і ми не приймали остаточного рішення, висуваємо чи не висуваємо секретаря.

Людмила Григорчук: Інші депутати, кандидати підходили вже до фракції? Вели перемовини?

Богдан Ковалюк: На даний час, станом на сьогодні, більше ніхто не звертався. До того ж Василь Сидорович підходив ще зимою, з того періоду ніхто не звертався. Я думаю, що це пов’язано з проблемами оперативної роботи міської ради. А це питання не є вкрай важливе, що дуже впливає на ефективність діяльності міста.

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/9585-fraktsiya-solidarnosti-v-chernivetskij-miskij-radi-vzhe-viznachilasya-z-kandidatom-u-sekretari. Сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

Самопоміч під Проданом і Чинушем. Богдан Ковалюк є директором цегельного заводу власником якого є Продан.  І якого дідька цей Ковалюк дурить людей?

avatar

ярослав

03 квітня 2016 15:37

Всім відомо, що Максимюк - родич Чинуша і людина Продана. Так що ганьбиться Якимчук по повній.

avatar

???

03 квітня 2016 21:03