Фракція 'Солідарність' разом з частиною депутатів Аграрної партії покинули сесійну залу: заступників не обрали

Фракція "Солідарність" разом з частиною депутатів Аграрної партії покинули сесійну залу: заступників не обрали

01.12.2015, 19:33

Через "Солідарність" та "Аграрну партію" сесію облради перенесли.

У зв'язку з тим що фракція "Солідарність" у повному складі (15 депутатів) покинула сесійну залу разом з частиною депутатів аграрної партії в тому числі були відсутні два члени лічильної комісії від цих партій.

Трапилося це після того, як новообраний голова ради Іван Мунтян запропонував на посаду першого заступника голови облради депутата від Радикальної партії Ляшка Інгу Маковецьку.  

Читайте також:  Головою Чернівецької обласної ради став лідер буковинської "Батьківщини" Іван Мунтян

У сесійній залі залишилося 33 депутати і голова ради вирішив оголосити перерву до наступного пленарного засідання.
Сам І.Мунтян не побачив проблеми у ситуації, що склалася.

Дуже важко на першому засіданні розглянути такі важливі питання і обрати і голову, і заступників, - сказав molbuk.ua голова облради. - Це виключно технічні моменти, ми продовжимо після перерви через кілька днів.

Однак голова облорганізації партії "Солідарність" Володимир Куліш був категоричним:

- Не можна ігнорувати волевиявлення буковинців, які віддали свої голоси"Солідарності", - заявив В.Куліш. - Наша партія на Буковині перемогла і ми мали б значно більше депутатів в облраді, якби не особливості цього закону про вибори. Наприклад, в 11 округах наші кандидати перемогли, а депутатами стали ті, хто посів 5 чи 6 місце. У нас є депутати з підтримкою 40-50%, а від інших партій пройшли ті, хто набрав лише 10-15%. Вибори голови облради наш кандидат програв — ми не ставимо під сумнів результати. Але вважаємо неправильним, коли на посаду першого заступника голови пропонують кандидата від партії, котра отримала лише 5 місць у раді. Йдеться не про "Солідарність" - не можна ігнорувати волевиявлення буковинців. Тому ми пішли із сесійної зали і не повернемося, доки не отримаємо гарантій — якщо вже не посаду першого заступника, то постійні комісії з бюджету і майна.

Новообраний голова обласної ради вимушено переніс сесію через відсутність двох членів лічильної комісії від "Слідарності" та "Аграрної партії". 

Таким чином вибори першого заступника та заступника облради відбудеться під час продовження сесії.

Нагадаємо, новообраний голова Чернівецької облради Іван Мунтян запропонував на посаду першого заступника голови облради депутата від Радикальної партії Олега Ляшка Інгу Маковецьку.

Щойно він оголосив свою пропозицію, за яку депутати мають проголосувати.

Нагадаємо, Інга Маковецька є головою облорганізації Радикальної партії.

Джерело: http://bukpravda.cv.ua/ та molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Всім відомо, що Маковецька - креатура Продана. Гарно починає Мунтян, нічого не скажеш.

avatar

Кирило

01 грудня 2015 20:13