'Народний фронт' вимагає збільшення фінансування проекту 'Європейський вал' з облаштування кордону з Росією

"Народний фронт" вимагає збільшення фінансування проекту "Європейський вал" з облаштування кордону з Росією

23.08.2016, 01:06

Про це заявив перший заступник голови фракції Андрій Тетерук, який разом з народними депутатами Віталієм Корчиком, Іриною Єфремовою та членом фракції БПП Олегом Петренком проінспектували хід будівельних робіт на кордоні з Росією у Харківській області.

"Ми будемо лобіювати продовження виділення коштів на облаштування кордону, контролювати їх використання, щоб вони правильно витрачалися і щоб це приносило користь нашій країні", - сказав Андрій Тетерук.

Він підкреслив, що жоден Уряд до Кабміну Арсенія Яценюка серйозно не опікувався облаштуванням кордону, через що навіть існували ділянки кордону, відведені під фермерське господарство.

"Те, що я сьогодні побачив, той обсяг робіт, який виконано, він відповідає національним інтересам країни", - наголосив Тетерук, додавши, що раніше в районі кордону було чисте поле, через яке в Україну безперешкодно могли потрапляти російські контрабандисти і диверсанти.

За словами першого заступника голови фракції, зараз на проект "Європейський вал" виділяється менше коштів, ніж планувалося, і це сповільняє темпи робіт.

"Ми будемо вивчати це питання в комплексі. Не тільки про фінансування, яке необхідне для завершення цього надзвичайно важливого проекту, але й про те, що законодавчо треба врегулювати питання обладнання нашого державного кордону", - сказав він.

«Я сьогодні побачив, що на вежах (металеві спостережні вежі) достатньо обладнання. Тобто, є й тепловізори, і камери. Як вони працюють - нам показали. Ми побачили, що вони обслуговуються незалежними енергоносіями. Це вселяє надію, що ми йдемо у напрямку того, аби наш державний кордон був повністю облаштований, як це і має бути у дійсно незалежній країні», - додав народний депутат від «Народного фронту» Віталій Корчик, зазначивши, що статистика підтверджує про відчутне зменшення незаконного перетину кордону.

"Європейський вал" на кордоні між Росією і Україною повинен бути збудований", – наголосили представники "Народного фронту".

1


КОМЕНТАРІ (1)

Н.Ф. пiшли на х..! П.....и!

avatar

народ

23 серпня 2016 08:41