Фракція БПП-«Солідарність» у Чернівецький міській раді ще не визначилася, кого хоче бачити секретарем

Фракція БПП-«Солідарність» у Чернівецький міській раді ще не визначилася, кого хоче бачити секретарем

14.03.2016, 13:13

Депутатський корпус Чернівецької міської ради ще не визначився із єдиним кандидатом на посаду секретаря міської ради, повідомила журналістам Наталія Якимчук.

Керівник фракції БПП «Солідарність» у міській раді каже: з лідером на цю посаду не визначились ще й усередині фракції.

Перемовини між групами в міській раді – тривають. Тому чи буде секретар міської ради у березні – невідомо.  

Ще немає остаточного рішення самої фракції, кого саме ми бачимо лідером між своїми членами секретарем. Але це буде, коли завершимо перемовини з усіма фракціями. Коли ми будемо розуміти, під яке прізвище і скільки підписів ми реально можемо взяти, щоб завершити його результативно. Щоб активно ішов цей діалог – поки ні, сказала Наталія Якимчук.  

Источник: http://acc.cv.ua/chernivtsi/8861-khto-sekretar-deputati-shche-dumayut. Сайт http://acc.cv.ua/

Хто на секретаря?


Через п’ять місяців після виборів депутати з міським головою досі не можуть зійтися на кандидатурі на посаду секретаря міськради. Тема обрання секретаря фактично заглухла.

Проте днями міський голова Олексій Каспрук заявив, що депутати почали збір підписів на підтримку кандидата на посаду секретаря лідера фракції"Рідне місто", бізнесмена Василя Продана. Щоправда, більшість опитаних"МБ" депутатів стверджує, що не чула про такі плани.

"Секретар має бути "мостиком" між мером і депутатами"

Лідер фракції "Народний контроль" Юлія САФТЕНКО виступає категорично проти обрання Продана секретарем:

– У мене позиція незмінна. Я ще задовго до того, як потрапила до міськради, публічно продемонструвала своє ставлення до "Рідного міста" і до одіозного Василя Продана. Тому нічого нового не скажу.

Схожої позиції дотримується і депутат від "Свободи" Микола Собко:

- Не знаю, наскільки це серйозно, бо такої інформації впродовж останніх трьох-чотирьох днів у мене не було. Можливо, справді щось зміниться, а, можливо, щось поза моєю увагою відбувається.

"Так, це питання проговорювалося. Але я нічого не можу сказати щодо позиції нашої фракції. Особисто моя думка – навряд чи ми зможемо підтримати пана Василя. Все-таки таке позиціонування у Чернівцях"Рідного міста"… Згадайте скандали з підкупом виборців. Ну, принаймні, ті факти, які вже доведені… Було багато й інших розмов, які ще не підтверджені офіційно. Хоча ми будемо збиратися фракцією, будемо обговорювати. Будемо слухати, як він бачить ситуацію у міськраді. На мою думку, міська рада має працювати конструктивно – тільки єдиною командою депутатський корпус на чолі з мером і секретарем, заступниками зможуть зробити щось корисне для міста. Я думаю, що секретар має бути "мостиком" між міським головою і депутатським корпусом. Він повинен бути об’єднуючим елементом між фракціями", – додав депутат.

"Секретарем має стати незаплямована особа"

Не зміг сформулювати свою позицію щодо кандидатури В. Продана на посаді секретаря у коментарі "МБ" депутат від "Самопомочі" Богдан КОВАЛЮК.

"У "Самопомочі" такі питання на засіданнях не вирішувалися. Це має бути засідання фракції. А про Василя Продана я вперше від вас чую, – розповів обранець. – Рішення фракції буде вирішуватись на засіданні. Я не можу щось коментувати, бо у нас є внутрішнє правило – доки фракція не прийме якесь рішення, ми не уповноважені висловлювати якісь думки".

Лідер фракції "Батьківщина" Олександр ПУРШАГА також відмовився коментувати це:

"До мене, як голови фракції, поки що ніхто з цим питанням не звертався. Від вас я вперше про таке чую, хоча чутки по місту ширяться, як у великому селі".

Керівник фракції "БПП "Самопоміч" Наталія ЯКИМЧУК заявила, що Василь Продан, на її погляд, не може обійняти посаду секретаря:

– Відголоски про те, що відбуваються перемовини щодо кандидатури Продана, я чула. Чесно кажучи, не знаю, хто підписався, і з ким вели перемовини. Як на мене, Василь Продан не може бути секретарем. Гадаю, місто Чернівці заслуговує на те, щоб секретарем була людина нова, свіжа і незаплямована попереднім політичним режимом.

"Нехай Каспрук мене висуває!"

Сам же Василь ПРОДАН повідомив "МБ", що йому не відомо, звідки беруться чутки про висунення його кандидатури на посаду секретаря. Але каже, що "Рідне місто" не проти висунути свою людину на цю посаду.

– Позиція "Рідного міста" полягає в тому, що партія, яка набрала найбільшу підтримку чернівчан, має першою пропонувати свою кандидатуру на посаду секретаря міської ради. Якщо в бесідах із керівниками фракцій, депутатським корпусом ми побачимо, що така позиція підтримується, тоді, звичайно, будемо збирати підписи на те, щоб ця кандидатура розглядалась на сесії міської ради. Ми би набагато більше хотіли, щоб пропозиція йшла від міського голови. Бо якщо це буде пропозиція від депутатського корпусу, це свідчитиме про те, що існує конфлікт із міським головою. І якщо він не хоче пропонувати якусь кандидатуру, а це призначає більшість депутатського корпусу, то це вже не конфлікт. І я маю надію, що все-таки перемовини з Олексієм Павловичем закінчились тим, щоб він запропонував кандидатуру від"Рідного міста". Якщо ця кандидатура не отримає підтримки депутатів, тоді наступну кандидатуру має запропонувати партія, яка посіла друге місце –"БПП "Солідарність". Якщо депутати не підтримають цю кандидатуру, то пропонувала би наступна за численністю депутатів фракція…

– Ви особисто готові стати секретарем?

– Якби була підтримка Олексія Каспрука і депутатського корпусу, звичайно, цю пропозицію можна було би розглядати. Пропонувати ж кандидатуру, якщо немає підтримки депутатів, немає сенсу.

– Чи підтримають депутати вашу кандидатуру?

– Чому розмови лише довкола моєї кандидатури? Звичайно, від "Рідного міста" ми би хотіли мати кандидатуру, але у процесі перемовин буде видно: підтримають нашу кандидатуру чи не підтримають. Чи це буде Продан, Бешлей чи Михайлішин… Але потрібно сісти і поговорити. Але мер за п’ять місяців, по суті, ще жодної погоджувальної ради не провів.

Микола КОБИЛЮК

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Гарно співають. Якщо говорити про більшість депутатів РМ, від інших, в міськраді , то це є неправда. Кожен раз в сесійній залі ми бачимо тільки десятьох представників, так саме , як і Солідарність.

Якщо хочуть  побачити (11), то нехай визнають підкуп виборців представниками їхньої партії, витребують заяву Білика, про відмову від депутатського мандата і вперед. Наступний по списку Дутчак, напевно не відмовиться стати депутатом.

З приводу збору підписів, так диму без вогню не буває, напевно спроби були, але це не є таємне голосування, бояться ставити підпис. Вони не є політичними самовбивцями.

"Нехай мене Каспрук висуває", а навіть якби хотів, то яким Законом він має керуватись ? Самі ж, в наступний день, після обрання секретаря, будуть його звинувачувати в порушенні закону, вимагаючи його відставки.  Хитрий хід.

Схоже Пані Наталія права, не буде в березні обраний секретар.

 

avatar

Ля-ля

14 березня 2016 14:28