Фракція «Батьківщина» змусила депутатів проголосувати за законопроект, який дозволить знизити тарифи на газ для населення

Фракція «Батьківщина» змусила депутатів проголосувати за законопроект, який дозволить знизити тарифи на газ для населення

08.10.2015, 18:02

6 жовтня Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2835 «Про внесення змін до Податкового кодексу щодо здешевлення вартості газу для населення», автором якого є Юлія Тимошенко.

 Документ, зокрема, передбачає зниження ставки рентної плати за видобуток природного газу для державних добувних підприємств: з 70% до 29% для глибоких (до 5 тисяч метрів) свердловин, а для надглибоких (понад 5 тисяч метрів) – до 14%.

 Цей законопроект Ю.Тимошенко – ще один крок до адекватних тарифів на газ і тепло для людей, до притоку інвестицій у розвиток добувної нафтогазової галузі та, зрештою, до повної енергетичної незалежності України.

 Виступаючи з парламентської трибуни, лідер «Батьківщини» звернула увагу, що через безглузду податкову політику уряду видобуток українського газу тільки скорочується, а 70% рентного платежу були закладені саме в тарифи на газ і на тепло для населення. «Насправді тарифи, які виставила влада українцям на рівні 7 тис. 188 грн. за тисячу куб. м. газу – прихована система додаткового оподаткування людей і не компенсує вартість видобутку», – повідомила Юлія Тимошенко.

 Лідер фракції висловила також жаль, що прем’єр-міністр особисто обдзвонював всі фракції, щоб перешкодити цьому голосуванню. Також, за її словами, заява Арсенія Яценюка щодо субсидій для населення, на які після зниження ренти нібито не буде коштів, не відповідає дійсності. «Про принизливі субсидії взагалі соромно говорити: якщо ви поставите нормальні тарифи на газ і тепло, то ніяких субсидій не потрібно», – заявила Юлія Тимошенко.

 Фракція «Батьківщина» зробить все від неї залежне, аби впродовж двох тижнів цей законопроект був доопрацьований з урахуванням усіх зауважень і пропозицій та прийнятий у цілому.

 Про це повідомляє прес-служба обласної організації партії ВО "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада забирає субсидії у бідних і повертає олігархам, - Бурбак

1