Фракції «Фронт змін» і «Батьківщина» в місцевих радах закликають почати негайне об’єднання, щоб посилити свою роль у місцевому самоврядуванні

Фракції «Фронт змін» і «Батьківщина» в місцевих радах закликають почати негайне об’єднання, щоб посилити свою роль у місцевому самоврядуванні

15.06.2013, 17:32

«Хочу привітати своїх колег-партійців з тим, що вони виконали вказівку Ю.Тимошенко і почали об’єднання всіх опозиційних партій. Сподіваюся, цей процес почнеться одразу ж і в місцевих радах».

Про це на своїй сторінці у Фб написав народний депутат України Олександр Бригинець.

«Депутати «Фронту змін» і «Батьківщини», об’єднаються в одну фракцію «Батьківщина». Це, безумовно, посилить роль «Батьківщини» у місцевому самоврядуванні», - наголосив О.Бригинець.

Нардеп переконаний, що дехто з місцевих депутатів зробить все можливе, щоб не переходити в реальну опозицію, але це дрібниці. Вони, на думку О.Бригинця, будуть виправлені на нових місцевих виборах.

«Шкода, що в Києві таке об’єднання не можливе, адже в Київраді фракції «Фронт змін» немає», - підкреслив О.Бригинець.

Об'єднана опозиція "Батьківщина" висунула кандидата у президенти Юлію Тимошенко на виборах 2015 року

Голова обласної організації партії ВО «Батьківщина», делегат з’їзду ВО «Батьківщина» Іван Мунтян повідомив про кілька рішень, прийнятих з’їздом.

Після з’їзду «Фронту змін», політради ПРП та з’їзду «Батьківщини» було прийнято історичне рішення щодо об'єднання в одну потужну політсилу. Мета об'єднання – "формування найпотужнішої демократичної партії для відновлення демократії та справедливості в Україні". З’їзд "Фронту змін" одностайно ухвалив рішення про об’єднання з ВО "Батьківщина" шляхом ліквідації та вступу членів "Фронту змін" до ВО "Батьківщина".

Юлію Тимошенко знову обрали головою партії, головою політради партії – з подання Юлії Володимирівни стане Арсеній Яценюк, а його заступником – Сергій Соболєв. Першого заступника голови партії ВО «Батьківщина» Олександра Турчинова на з'їзді призначили також очільником центрального апарату партії. Усі пропозиції і доручення голови партії – Юлії Тимошенко – оголошувалися на з’їзді. Їх зачитував Олександр Турчинов.

Самого Івана Мунтяна, за пропозицією Юлії Тимошенко, переобрали членом політради партії (політрада у складі 84 осіб, обирається на 5 років). У роботі з’їзду взяли участь 124 делегати.

Ще одне з найголовніших рішень - "Батьківщина" висунула Юлію Володимирівну Тимошенко кандидатом у президенти України.

Сьогодні, у суботу, 15 червня, відбудеться урочистий об’єднавчий з’їзд партій об’єднаної опозиції -об 11 годині на Михайлівській площі столиці.

1