Фонд держмайна вважає законним продаж 'Чернівціобленерго'

Фонд держмайна вважає законним продаж "Чернівціобленерго"

13.02.2015, 15:13

Пакет в 25% ПАТ ЕК "Чернівціобленерго" було продано законно. Про це йдеться у листі, який на своє звернення отримала Чернівецька обласна рада, повідомляє прес-служба крайового парламенту.

У листі за підписом заступника Голови Фонду Державного майна України Ігора Миронюка повідомляється, що ПАТ ЕК "Чернівціобленерго" з пакетом акцій розміром 25% плюс одна акція статутного капіталу товариства розпорядженням Кабінету Міністрів від 18.02.2013 року включено до переліку об`єктів паливно-енергетичного комплексу, що підлягають приватизації, а пакет акцій – до переліку державних пакетів акцій, що підлягають передачі Фонду державного майна України. Фонд держмайна затвердив акт оцінки пакета акцій у 36 439 997,62 грн. Пакет акцій у кількості 14 195 171 штука було затверджено до продажу на аукціоні, а перші торги призначено на 28.11.2014 року. 

Як поінформував заступник голови Фонду держмайна "відповідно до процедури в ході біржових торгів, які відбулись 28.11.2014 на ПАТ"Фондова біржа ПФТС", Фонд державного майна України здійснив продаж державного пакета акцій ПАТ "ЕК "Чернівціобленерго" розміром 25% статутного капіталу у кількості 14 195 171 штука акцій. Було зареєстровано два учасники: ТОВ "Капітал – стандарт" та ТОВ "ФК – Зберігач". Переможцем аукціону визнано ТОВ "ФК – Зберігач". Ціна продажу становить 36 439 997, 62 грн. У процесі торгів ціна не підвищилась".

Заступник голови Фонду також поінформував про процедуру затвердження результатів продажу та проведення облікової операції-списання акцій на рахунок нового власника та підсумував, що "Фонд державного майна України діяв виключно в межах чинного законодавства"

Нагадаємо, голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру звернувся до президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням доручити відповідним структурам провести перевірку законності продажу 25% акцій ПАТ ЕК "Чернівціобленерго", які є блокуючим пакетом, за заниженою вартістю маловідомій фірмі.

molbuk.ua

1