Фірташа екстрадують у США: арештували його просто на вулиці і відвезли до в'язниці у районі Відень-Йозефштадт

Фірташа екстрадують у США: арештували його просто на вулиці і відвезли до в'язниці у районі Відень-Йозефштадт

13.03.2014, 20:00

Питання екстрадиції Дмитра Фірташа до США вирішиться найближчим часом. В Австрії кримінальних справ проти бізнесмена немає.

Про це Deutsche Welle повідомили джерела у Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії.

Українського олігарха Дмитра Фірташа заарештовано у Відні ввечері у середу, 12 березня.

Бізнесмен заарештований за запитом ФБР за підозрою в причетності до створення організованої злочинної групи, Фірташ, як і брати Клюєви, веде свій бізнес і в Австрії, де зосереджені штаб-квартири їх компаній.

Його затримали 12 березня ввечері силами співробітників Федерального агентства зі злочинності та спецпризначенцями із відділу "Кобра" - це контртерористичний підрозділ спеціального призначення Австрії.

Генеральна прокуратура у Відні оголосила Фірташа у національний розшук на підставі багаторічних розслідувань американського Федерального бюро розслідувань та ордеру на арешт одного із судів США. Затриманий підозрюється у хабарництві і організації терористичних формувань, передає ТСН.

Вирішується питання екстрадиції Фірташа до США, - ЗМІ

В Австрії інформують, що затримання відбулося без інцидентів, попри те, що українця супроводжувала приватна охорона. Арештували підприємця просто на вулиці неподалік від віденського офісу його компанії. Після арешту звинуваченого відвезли до в'язниці у районі Відень-Йозефштадт.

Як повідомляє австрійська газета Die Presse, глава федеральної кримінальної поліції Австрії уточнив, що його арешт не має нічого спільного з подіями що відбуваються в Україні.

Міністерство закордонних справ України підтвердило затримання одного з найбагатших олігархів України Дмитра Фірташа.

"За повідомленням нашого посольства в Австрії, підтверджується інформація про затримання Дмитра Фірташа за запитом ФБР", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про затримання Фірташа на вимогу Федерального бюро розслідувань США.

Американський уряд звинувачує українського олігарха в організації міжнародної корупційної схеми і злочинній змові.

1