Фірташ кинув на гроші не тільки університет, але й театр?

Фірташ кинув на гроші не тільки університет, але й театр?

23.09.2013, 14:50

"Господарські роботи, які у нас проводяться - вони незначні, - розповів під час вівторкової прес-конференції у театрі його директор Юрій Марчак. -  Хочу наголосити, що коли державні мужі кажуть, що театру дали 8 мільйонів гривень на ремонт театру, здається, це було показано в інтерв'ю на ТРК, то цього на превеликий жаль ще не відбулося. Але ми маємо таку надію, що вони колись відбудеться. Але на сьогодні капітальний ремонт перебуває на тій самій стадії, на якій знаходився. Звичайно, робимо що можемо своїми силами". 

 У лютому 2012 року голова Чернівецької ОДА Михайло ПАПІЄВ повідомив, що загальний кошторис реконструкції обласного театру становить 11 мільйонів гривень, однак надійшли лише 2 мільйони гривень. Після екскурсії театром Голова Федерації роботодавців України, голова Ради директорів Групи компаній Group DF Д.ФІРТАШ повідомив, що додатково виділить на реконструкцію Чернівецького обласного театру 9 мільйонів гривень.

М.ПАПІЄВ подякував Д.ФІРТАШУ за надану допомогу у відновленні обласного театру, музею та філармонії. «Навіть коли у держави не вистачає грошей, є земляки, які допомагають відроджувати культуру та зберегти національне надбання», - сказав губернатор. За його словами, завдяки підтримці Д.ФІРТАША реконструкцію обласного театру мало бути завершено вже 2012 року.

Минув рік після цієї обіцянки. А віз і нині там. Наприклад, 5 липня 2013 року на другому пленарному засіданні 16-ї обласної ради VІ скликання,  серед інших питань, розглядали питання "Про виконання комплексної програми будівництва, реконструкції та модернізації об’єктів соціальної інфраструктури до 2015 року у 2012 році". Доповідав начальник управління капітального будівництва ОДА Валерій Карвацький.

Після виступу депутат Михайло Павлюк задав пану Карвацькому запитання з приводу театру, в якому досі не розпочались реставраційні роботи.

"В березні святкуємо міжнародний день театру, шануємо всіх артистів, керівництво театру. Але роботи реставрації приміщення музично-драматичного театру ім. О Кобилянської у місті Чернівці ще не розпочались . Я знаю, що підрядник виконав там солідну роботу, виготовив вікна, але коштів для того, щоб забрати ці вікна немає. І немає, наскільки мені відомо, коштів, щоб з ним розрахувались. Як би ви могли цю ситуацію прокоментувати?"

Валерівй Карвацький зазначив, що вся проблема в коштах і вони їх чекають.

"В театрі ми зробили аварійно-відновлювані роботи. Будівля була у критичному стані, почала тріскатись, ми зробили водовідведення, провели вентиляцію. Це все для того, щоб встигнути поставити вікна та двері. Наразі ми зараз просто чекаємо. Тендерні процедури проведено. Є фірма, яка має дозвіл на проведення реставраційних робіт. Будуть кошти - роботи будуть зроблені".

У п'ятницю, 20 вересня 2013 року, нагадаємо, з'ясувалося, що головне управління Держказначейства в Чернівецькій області не знає, чи надійшли до ЧНУ на спецрахунок спонсорські кошти від бізнесмена Дмитра Фірташа. 

- Ми тих коштів не бачили. Лише ЧНУ є власником цієї інформації, - сказав начальник управління Олександр Паскар на сесіі облради.

Йдеться про вісім мільйонів гривень, які ще взимку Дмитро Фірташ пожертував на ремонт даху резиденції. Кошти до університету досі не надійшли.

Ректор Степан Мельничук підтвердив кореспонденту molbuk.ua, що вісім мільйонів гривень, які мільярдер Дмитро Фірташ обіцяв виділити ЧНУ ще у грудні минулого року, навчальному закладу досі не передали. 

Фото з офіційного сайту dmitryfirtash.com

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не может  быть.  ФИРТАШ  СКАЗАЛ,  ФИРТАШ  СДЕЛАЛ!!! Это его  девиз.  Нельзя  винить  и  Степана Мельничука, и Юрия  Марчука. Ремонтов - то  нету.  А  вот  Степа  Паскар и  Валера  Карвацкиц- МАЛЬЧИКИ  ЕЩЕ  ТЕ,,,  Думаю,  прогудели  денежки  вместе  с  идейным  вдохновителем,  Жорой  Галицем. 

avatar

9-ф

21 вересня 2013 15:58