Фірма “Євродор”, яка ремонтувала проспект Незалежності, хоче відсудити у Чернівців ще 18 мільйонів за незавершену роботу

Фірма “Євродор”, яка ремонтувала проспект Незалежності, хоче відсудити у Чернівців ще 18 мільйонів за незавершену роботу

23.07.2020, 20:17

ТзОВ “Компанія “Євродор” звернулось до Господарського суду Чернівецької області з позовом до Департаменту житлово - комунального господарства Чернівецької міської ради про стягнення 18 117 158 грн. заборгованості за виконані підрядні роботи з капітального ремонтну проспекту Незалежності в м. Чернівці, які не враховані у проектно - кошторисній документації до укладеного між сторонами договору №845 від 05.11.2018. Підготовче засідання призначено на 23 липня 2020 року. https://youcontrol.com.ua/

Про це повідомив Центр реформ та розвитку - Чернівці.

ВІДПОВІДЬ ДЕПАРТАМЕНТУ ЖКГ

Будівельні роботи на об’єкті “Капітальний ремонт проспекту Незалежності від вул. Головної до вул. Героїв Майдану” згідно договору № 845 від 05.11.2018 року завершені. Загальна кінцева кошторисна вартість робіт склала 75 062 388 грн. 49 коп. За перевіркою оплат ДЖКГ перерахував ТзОВ “Компанія “Євродор” всю суму зазначену в договорі, але підрядник ще подав позов на 18 млн.грн. за виконані ним додаткові роботи.
https://www.007.org.ua/search…

ПОЯСНЕННЯ СИТУАЦІЇ

Міський голова також повідомив, що ще досі остаточно не завершені роботи з капітального ремонту проспекту Незалежності, хоча договір з підрядником закрито.

На цьому об’єкті підрядник торік виконав додаткових робіт на 17 млн. грн., однак департамент ЖКГ ці роботи належним чином не задокументував.

“Відповідно, ми не мали підстав з ним розрахуватися. У зв’язку з чим підрядник звернувся до суду. В суді визначатимемо обсяг робіт та вже за рішенням суду – їх справжню вартість”, – заявив міський голова.
http://chernivtsy.eu/…/remont-vulytsi-pereyaslavskoyi-zaver…

На сьогодні тендер з капітального ремонту проспекту Незалежності зазначається завершеним, хоча не всі роботи остаточно виконані. Зокрема, немає розмітки дорожнього покриття від повороту з вул. Небесної Cотні до зупинки “Мікрорайон”, незрозуміле озеленення (яке в договорі є завершальними роботами), водії скаржаться на звуженість смуг для руху.

Проте при задоволенні позову ТзОВ “Компанія “Євродор” загальна вартість робіт зросте до 93 млн.грн.

Тож чому дотепер не виконані всі роботи на проспекті Незалежності? Та хто їх має виконувати? Чому зростає вартість капітального ремонту проспекту Незалежності?  Чи хтось понесе відповідальність?

1