Фінансами при Ванзуряку буде керувати 'маленька господиня великих грошей' Куліша

Фінансами при Ванзуряку буде керувати "маленька господиня великих грошей" Куліша

10.06.2014, 14:11

Директором Департаменту фінансів Чернівецької ОДА призначено Єлизавету Пушко-Цибуляк. Про це повідомляють джерела BukNews.

Про можливість повернення у "будинок з левами" головного фінансиста губернатора Володимира Куліша і його першого заступника Віктора Павлюка заговорили одразу після того, як сам Куліш очолив передвиборчий штаб Петра Порошенка. В фінальному помаранчевому кварталі пані Єлизавета  навіть побула заступницею голови облдержадміністрації, а ще встигла попрацювати і в чернівецькому КРУ, і в Києві, і в Криму.

Руйнівна повінь 2008 року, після якої Буковині випало "щастя" освоювати ледь не мільярдний грошовий потік - кошти, що надходили на відбудову й відновлення, проходили, в тому числі, через фінуправління. Недарма ж журналістка Лєра Ясницька з «Версій» назвала тоді пані Єлизавету  "маленькою господинею великих грошей".

Проте у так званих повеневих скандалах, які роздмухувала наступна влада - від Миколи Азарова і губернатора Папієва - до прокурора області Коваля - її прізвище так і не сплило. На відміну від прізвища Олександра Лієва. Останньому це, до слова, аж ніяк не завадило реінкарнуватися на високій посаді вже в постмайданному Києві.  

Влітку 2010 року розпорядженням тодішнього Президента України Віктора Януковича № 1047/2010-рп Є.Пушко-Цибуляк було призначено головою Кіцманської районної державної адміністрації Чернівецької області. До цього призначення Пушко-Цибуляк Єлизавета Михайлівна обіймала посаду керівника Головного фінансового управління Чернівецької ОДА. Як повідомляв МБ, попереднього голову Кіцманської РДА було звідльнено після виборів мера Кіцманя, на яких переміг кандидат, наближений до БЮТу.

У листопаді 2010 року Віктор Янукович підписав розпорядження №1148/2010-рп «Про звільнення Єлизавети Пушко-Цибуляк з посади голови Кіцманської районної державної адміністрації Чернівецької області». Перед цим понад 400 мешканців п’яти сіл Кіцманської РДА звернулися до Президента України Віктора Януковича та голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва з проханням не звільняти з посади Єлизавету Пушко-Цибуляк.

Пані Пушко-Цибуляк подала у відставку після програшу на виборах до облради в одному з мажоритарних округів Кіцманського району. Як повідомляв ЗІК, Пушко-Цибуляк балотувалася від партії «За права людини» до обласної ради в мажоритарному округу №24 Кіцманського району. Здобула 1120 голосів виборців (13,1%), що стало четвертим результатом на цьому округу.

У 2012 році пані Пушко-Цибуляк балотувалася до парламенту. Однак невдовзі написала заяву до Центрвиборчкому про відмову балотуватися на виборах до Верховної Ради на мажоритарному окрузі №202 (центр - місто Сторожинець). Депутатом від цього округу згодом став Олександр Фищук.

Нагадаємо, під час віче на чернівецькому Майдані, де голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк представляв громаді свою нову команду, кандидатом на посаду, яку нині посіла Єлизавета Пушко-Цибуляк, було названо іншу людину. А саме заступника директора Департаменту - начальника управління фінансів соціальної сфери та органів влади Департаменту фінансів обласної державної адміністрації – Дякову Анжелу Анатоліївну.

Одразу після представлення, експерти дійшли висновку, що це була одна з найвдаліших кадрових пропозицій нової влади.

Проте втілити її, очевидно, так і не вдалося.

Нагадаємо, що пані Єлизавета Пушко-Цибуляк не перший член команди екс-губернатора Куліша, яка повернула собі владне крісло на Буковині. Посаду начальника управління лісового і мисливсього господарства теж посів колишній член цієї команди Анатолій Ковальський.

Нагадаємо, Єлизавета Пушко-Цибуляк народилася 2 жовтня 1965 року в селі Кам’янка Глибоцького району Чернівецької області. Працювала в Криму, у команді головаи облдержадміністрації Володимира Куліша була начальником фінуправління, заступником губернатора, потім головою Кіцманської райдержадміністрації. У 2012 році була начальником інспекції з питань захисту прав споживачів у місті Севастополі. Була членом партії "За Права Людини", на парламентські вибори була висунута партією.

Фото БукІнфо та molbuk.ua

1