ФЕСТИВАЛЬ «ВІД ЧЕРЕМОША ДО ПРУТА»СТАРТУВАТИМЕ У ВЕРЕСНІ

ФЕСТИВАЛЬ «ВІД ЧЕРЕМОША ДО ПРУТА»СТАРТУВАТИМЕ У ВЕРЕСНІ

18.08.2012, 03:22


Народна артистка України Лілія Сандулеса вирішила заповнити певний вакуум в фестивальному житті Буковини.  На вересень запланований  міжнародний пісенний фестиваль молодих виконавців «Від Черемоша до Прута».  Цього року він відбудеться в Новоселиці з 5 по 8 вересня і надалі  буде проводитись раз на два роки.  Організатори поставили за мету  примножувати та зберігати славні мистецькі традиції нашого краю, відкривати нові пісенні таланти та популяризувати сучасну українську пісню серед молоді. Одним із засновників фестивалю є Буковинський фонд розвитку культури та мистецтва, президентом якого є Лілія Сандулеса. Також підтримку в організації фестивалю надаватимуть  Новоселицька районна державна адміністрація та районна рада, інші благодійники.

Лілія Сандулеса сьогодні активно працює, співає, бере участь як член журі в різноманітних пісенних фестивалях, а ще вже біля двох років готує молодих талановитих співаків у власній вокальній студії. За цей час вже понад 70 талановитих буковинців пройшли школу Лілії Сандулеси.

-Чому саме фестиваль. Адже це досить серйозна і велика робота по підготовці та проведенню  подібних заходів?

- Я дуже хочу, аби моя батьківщина, моє рідне село Маршинці, Новоселиця, мої земляки були причетними до такого масштабного пісенного дійства, де змагатимуться творчі люди, зокрема молодь.  У нас вже є 45  бажаючих взяти участь в фестивалі, думаю, до вересня молодих амбітних талановитих людей буде ще більше. Серед конкурсантів будуть і мої вихованці. Взагалі то цим святковим пісенним дійством я хочу відзначити 35-річчя своєї творчої діяльності. Саме цього року виповнюється така поважна дата в моєму мистецькому житті.

Віце-президент Благодійного фонду розвитку культури та мистецтва  Іван Бітян, розповів, що ідея створення і проведення фестивалю виникла ще на початку цього року. До неї долучився земляк Лілії Сандулеси, керівник Новоселицької районної адміністрації Георігій Нікітович, інші небайдужі люди.

«Насправді проблем ще достатньо з організацією фестивалю, - каже Іван Бітян, але я впевнений, що нам вдасться зробити незабутнє свято для буковинців.  Під час фестивалю, крім безпосередньо конкурсу, будуть проведені майстер-класи, творчі зустрічі з співаками, композиторами, екскурсії Буковиною для гостей нашого краю».

Для переможців передбачені оригінальні призи – ексклюзивні статуетки та відзнаки з зображенням  фестивальної символіки, дипломи та подарунки.

В журі будуть відомі та популярні митці – Іон Суручану, Павло Дворський, Ніна Шестакова, Алла Попова, Павло Мрежук, Алла Кобилянська, Володимир Прокопик, Семен Вайнберг, Ірина Кириліна. Також гостями фестивалю обіцяють бути Надія Шестак, Марян Гаденко,  поетеса Зоя Кучерява.

Всім, хто ще не встиг подати заявку на участь в фестивалі «Від Черемоша до Прута», Іван Бітян порадив зайти на сайт Буковинського фонду розвитку культури та мистецтва за адресою:bfrkm.com.ua. Там можна  знайти всю необхідну інформацію і умови конкурсу.

Насправді, поява нового пісенного конкурсу на теренах Буковини, подія непересічна. Його організатори впевнені, що не одне талановите  імя відкриє  мистецький фестиваль. Буковина, зокрема Новоселиччина – є батьківщиною багатьох  відомих  митців, тому проведення фестивалю саме тут є цілком зрозумілим.

Головний натхненник фестивалю, голова журі, народна артистка України   Лілія Сандулеса, крім того, що святкує 35-річний творчий ювілей, ще й робить зі своєю командою добру справу шукає та відкриває  нові таланти, а ще а розширює дружні та культурні зв”язки між сусідніми країнами.

 

Ірина Вишневська

1


КОМЕНТАРІ (1)

Їхавши на фестиваль були повні надії отримати нового досвіду нових вражень, навіть на конкурсі був настрій не дивлячись на це що не було зовсім ніякого організаторства , ніякого списку на сцену діти товклись біля сцени як на базарі, всі організатори кричали до дітей і батьків, що в загальному навіть не ввічливо, отже фестиваль не дуже яскраво пройшов , адже в кінці не отримавши даних по телефону змусили приїжджати на фестиваль , і у вигляді пяних організаторів отримували інформацію не достовірну, Що взагалі змусило розчаруватись що Голова Жюрі Лілія Сандулеса на екрані не така яка є на яву !!! Вона не ввічлива і взагалі це моя думка а ви навіть цього можливо і не читатиметеап!!!! Вам це не цікаво!!! Дуже образливо для дітей які старались і які чекали цього у відповідь почути погані слова що не личить для Народних Артистів!!! Павло Дворський один хто поводився адекватно!!

avatar

Оксана

08 вересня 2012 19:20