Фестиваль під 'марсіанськими' куполами обійшовся у 100 тисяч

Фестиваль під "марсіанськими" куполами обійшовся у 100 тисяч

28.08.2017, 11:15

У Чернівецькій області відбувся перший фестиваль "Любіть Буковину, бо вона того варта". Місцем його проведення стала гора Томнатик, на якій височать куполи колишньої радіолокаційної станції. Відкриттю фестивалю передувало приурочене до Дня незалежності України сходження на Яровицю – найвищу гору буковинських Карпат. Принагідно тут урочисто відкрили найвищу в Україні станцію мобільного зв’язку, яка забезпечить комунікацією мешканців навколишніх віддалених сіл та хуторів.

Родзинкою фестивалю став розмальований під писанку один із п’яти куполів, а у його програмі були також виступи професійних та аматорських колективів, катання на конях, частування стравами гуцульської кухні та драйвові танці під музику рок-гурту "Гуцул Каліпсо". І, звісно, екстрим й адреналін від підйому на гору крутим стрімчаком на високопрохідних машинах.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Путильщині відбувся перший фестиваль "Любіть Буковину, бо вона того варта!" (ОНОВЛЕНО)

- Радий, що фестиваль обіцяє відкрити українцям таке унікальне місце як гора Томнатик. Другого такого немає в усіх Карпатах. Не лише через куполи, але й тому, що на горі лежить сніг з жовтня по травень навіть тоді, коли ніде більше його немає. А це – і тренувальна база для спортсменів, і гірськолижний курорт, - ділиться враженнями буковинський орієнтувальник Анатолій Дудка, який сходив тутешні гори вздовж і впоперек.

- Писанка на висоті 1565 метрів – це тільки перша спроба, своєрідне запрошення. Через погану погоду на час її розмальовування можливо вдалося не все задумане, та надалі будемо вдосконалювати цей арт-проект. Вже найближчим часом оголосимо конкурс щодо того, як має виглядати наступний купол. Власне, головна ідея фестивалю, який буде щорічним, привернути увагу до буковинських гір, дати поштовх розвитку туристичній інфраструктурі та туризму, - коментує начальник відділу з питань туризму Чернівецької облдержадміністрації Володимир Фурдига.

Подивитися на перший розмальований купол на фестиваль з’їхалися кілька сотень гостей не лише з Буковини, але й з сусідніх областей. У їхньому числі опинився навіть мандрівник зі Швеції, якому свято дуже сподобалося. Організатори очікують, що з кожним роком туристів більшатиме, причому не тільки з України, адже кордон із Євросоюзом зовсім поруч, буквально по інший бік дороги на Томнатик.

Анна ГАРГАЛЯ, фото автора 

Джерело: День
 
ДОВІДКА BUKNEWS:
 
 За повідомленням начальника відділу з питань туризму ОДА, на організацію та проведення всього заходу витрачено 100 тисяч гривень. 
1