Федорук зберіг історико-містобудівне середовище Чернівців одним з кращих в Україні

Федорук зберіг історико-містобудівне середовище Чернівців одним з кращих в Україні

25.11.2016, 19:45

У Чернівцях успішно проведено науково-практичний семінар «Досвід та перспективи управління об’єктами всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та їх буферними (охоронними) зонами».

Співорганізаторами виступили Чернівецька та Одеська міські ради, ЧНУ ім. Юрія Федьковича та Український національний комітет Міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць (ІКОМОС). 

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Учасників привітали Чернівецький міський голова Олексій Каспрук, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, почесний консул Австрії в Чернівцях Сергій Осачук, проректор з науково– педагогічної роботи ЧНУ Тамара Марусик та президент УНК ІКОМОС Микола Гайда. Експерти з питань ЮНЕСКО міст Києва, Львова, Одеси, Чернівців, Камянець-Подільського представили змістовні доповіді, обговорено першочергові виклики перед охоронцями історичного середовища та управлінцями пам’яток Світового значення. 

Відзначено високу активність органів місцевого самоврядування історичних міст в напрямку збереження культурної спадщини, відсутність чіткого законодавчого регулювання галузі та належний рівень збереженості історико-містобудівного середовища Чернівців як один з кращих досвідів в Україні. Заключна резолюція семінару буде направлена центральним органам виконавчої влади.

Фото: micto.cz

1


КОМЕНТАРІ (2)

За 17 років свого царювання Федорук накрав купу чернівецької землі, порода її за безцінь своїм близьким поплічникам, накрав сотні контейнерів на Калинці, допоміг Яценюку і Бурбаку вкрасти гектари землі під Добробутом, вкрали завод Гравітон, звільнив Добробут від сплати в міський бюджет 400 мільйонів гривень...)))

А ви тут нам розповідаєте який він молодець?

avatar

Людмила Дудченко

25 листопада 2016 18:00

 КОЛЯ БРЕЖНЕВ-красноперый оборотень.

avatar

Вася сантехнік

25 листопада 2016 19:00