Федорук застеріг чернівецьку «Солідарність» від авантюри з регламентом, яким Каспрука хочуть позбавити права вето

Федорук застеріг чернівецьку «Солідарність» від авантюри з регламентом, яким Каспрука хочуть позбавити права вето

27.06.2016, 16:45

Народний депутат України Микола Федорук повідомив про наміри частини депутатського корпусу Чернівецької міської ради переписати регламент роботи ради таким чином, щоб фактично позбачити міського голову такого дієвого інструменту боротьби з незаконними рішеннями як «вето».

Про це повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua з  прес-конференції парламентарів «Народного фронту».

За словами Миколи Федорука, ініціаторами розробки відповідних змін до регламенту стала провладна політична сила – фракція БПП «Солідарність».

- Хотів би вкотре нагадати депутатам, що необхідно боротися не з кимось, а за щось. Зокрема, за місто і його розвиток. Мені стало відомо про те, що готуються зміни в регламент міської ради. Дуже дивно, що ці зміни готує партія «Солідарність». Запропоновані зміни мають позбавити міського голову права накладати вето, а самий механізм накладення вето неможливо буде застосувати. Хочу нагадати, що саме з регламенту починалися події 2011 року. Проте нині ситуація корінним чином відрізняється від тієї. Переконаний, що ця авантюра однозначно не пройде. Як член профільного комітету Верховної Ради заявляю про недопустимість ігор з регламентом. Регламент не може порушувати закон про місцеве самоврядування. Попереджаю ініціаторів про наслідки ухвалення незаконних рішень, - сказав  народний депутат України Микола Федорук. 

1


КОМЕНТАРІ (5)

Миколо Трохимовичу, а чому депутати повинні з кимось боротися? Депутати іменно працюють згідно Закону України про місцеве самоврядування. Але через те, що ти і твій наступник Каспрук дійсно боретесь " за щось" як ти дуже вірно виразився,  використовуючи як зброю словоблудство в регламенті Чернівецької міської ради, депутати вірно вирішили, що з таким мером не потрібно боротися. Це дорога в нікуди. Депутати повинні використовуючи діюче законодавство змусити мера до співпраці на користь громади міста Чернівців.

avatar

Чернівчанин

27 червня 2016 23:49

Позбавлення мера  можливості повноцінно скористатися наданим йому законом права вето - то і є співпраця така.  Скільки б ці депутати не прикидатися білими вівцями, а їх вовчий оскал постійно вилазить і видає.

avatar

Чернівчанину

28 червня 2016 06:32

действительно,все депутаты плохие,а Навозный Фронт и яценюк хорошие )))) дети коммунистов рулят)))))

avatar

просто наблюдаю за цирком

28 червня 2016 10:46

Якщо ви маєте бажання прокоментувати якусь подію, чиїсь слова, пропозиції депутатів, то хоча б почитайте запропоновані зміни до регламенту. Пізніше ознайомтесь з Законом про місцеве самоврядування, порадьтесь із правниками та робіть висновки.   Тепер  покажіть мені, будь - ласка, де ви бачили у запропонованих змінах до регламенту, заборону? Там біль розширено розписується процедура зупинки дії рішення та уточнюється  момент, коли депутати погоджуються із зауваженнями ( які мер зобов"язаний аргументувати) і як депутати при цьому голосують.  

avatar

депутат

28 червня 2016 12:32

До депутата. Депутатський корпус пропонує працювати на користь місту, а Микола Трохимович вбачає в цьому загрозу своїм звичаям та принципам. За 17 років його царювання не побудовано жодного виробничого підприємства. Зате розвалено все. Все що ще працює в місті то не завдяки, а всупереч таким вождям. Пропозиції депутатів будуть заважати боротись "за щось".

avatar

Чернівчанин

28 червня 2016 14:27