Федорук «за» перевибори Чернівецької міської ради, але ні депутати, ні Роман Ванзуряк не клопотали. Бешлей знов набрехав

Федорук «за» перевибори Чернівецької міської ради, але ні депутати, ні Роман Ванзуряк не клопотали. Бешлей знов набрехав

05.05.2014, 19:08

Як повідомив сьогодні під час прес-конференції народний депутат України Микола Федорук, він особисто готовий був внести на розгляд профільного комітету Верховної Ради України законопроект про оголошення дострокових виборів депутатів Чернівецької міської ради. Тому докладно вивчив це питання.

Наразі законних підстав для оголошення позачергових виборів міської ради парламент України не має. Відповідні підстави виписані законом.  Для того, щоб Верховна Рада могла розглянути це питання, необхідне подання Чернівецького міського голови  або клопотання голови Чернівецької обласної державної адміністрації.

Жоден з перелічених суб’єктів з таким клопотанням до парламентського комітету не звертався.

Некоректним народний депутат Федорук вважає порівняння Чернівецької міської ради з Черкаською.

В Черкасах справді був застосований той самий сценарій з усунення законного мера, що й в Чернівцях. І ініціатором була та сама олігархічна група, що й на Буковині. Але та ситуація відрізняється від чернівецької, що дало змогу призначити у Черкасах позачергові вибори не лише міського голови, але й міської ради.

Новопризначений голова Черкаської ОДА відповідне подання зробив, а на Буковині, через тривалу відсутність губернатора, це зробити не встигли. Легітимного Чернівецького міського голови  стараннями згаданого олігархічного клану в місті немає, а голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк такого рішення не ухвалював. Хоча депутат Чернівецької обласної ради Андрій Білогорка вже звернувся до нього з таким проханням. 

Нагадаємо, ідею дострокового переобрання Чернівецької міської ради останнім часом активно просувають політики близькі до групи "Рідне місто". Про готовність скласти депутатські  мандати заявляли деякі члени "тушкованої" фракції "Наша Україна", згодом їх приклад наслідував екс-секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин.  Ідею переобрання ради також публічно підтримала народний депутат України Оксана Продан, яку також вважають близькою до "Рідного міста". 

Раніше ми повідомляли: 

Оксана Продан пояснила, чому не вимагала розпуску міської ради часів регіонала Михайлішина, але хоче, щоб її переобрали нині за екс-регіонала Кушнірика

Фірташ поспішає завести "Рідне місто" у ради

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не наша влада! Горіти вам в пеклі за події в Одесі! Вам не забрехати події в Одесі!

avatar

Революціонер

06 травня 2014 00:31