Федорук з Бурбаком порадили, що слід зробити, щоб чернівчани менше платили за тепло

Федорук з Бурбаком порадили, що слід зробити, щоб чернівчани менше платили за тепло

22.12.2016, 13:14

Обіцяну урядом нову схему оплати за тепло у будинках, де немає лічильників, у Чернівцях можна запровадити колегіальним рішенням.

Таку думку під час спілкування з чернівецькими журналістами висловили народні депутати України Максим Бурбак і Микола Федорук, пише www.buknews.com.ua

-       Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман перебуваючи у Чернівцях сказав дослівно: ви маєте усі повноваження зробити це на місці. Після цього відбулася дискусія, кращі уми, світочі міської ради думають, як виконати пропозицію Гройсмана щодо обчислення тарифів на тепло, - розповів Максим Бурбак. 

-       Ми запропонували вихід – рішення виконкому.  Це можна зробити! Гройсман сказав: ми надали можливість, ми не проти, робіть. НКРЕКП штрафувати за це не буде, - підтримав колегу народний депутат Микола Федорук. 

- Виконком має визнати, що надає можливість багатоповерхівкам, які не обладнані лічильниками, платити середній показник за таку ж квадратуру, як  у будинках, обладнаних такими лічильниками. І це цілком логічно! Тепер у міській раді повинні це затвердити. Я вважаю, що це має бути колегіальна відповідальність, - цитує www.buknews.com.ua слова Максима Бурбака. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каспрук зупинив дію рішення міської ради, яке пролобіював Бешлей, про тариф на тепло фірмі з Донбасу, в якої немає ліцензії

- Натомість у місто  тягнуть «Чернівецькі теплові мережі». Це  донецька фірма, яку тягне Куліш. Фірма, яка торгувала рибою, хоче продавати тепло не маючи ліцензії НКРЕКП. Це нонсенс! - обурюється лідер парламентської фракції "Народний фронт". 

- Продан таким чином відпрацьовує Кулішу. Хоча зі 192-х мільйонів гривень перевиконання міського бюджету,  отриманих завдяки бюджетній децентралізації Яценюка, можна було  обладнати тепловими пунктами кожну багатоповерхівку. Натомість депутати тепер голосують за тариф донецькій фірмі. Хоча сесія міської ради не має права встановлювати тарифи. Навіть Верховна Рада не може собі цього дозволити. Тарифи встановлює тільки НКРЕКП, - резюмували нардепи, повідомляє кореспондент www.buknews.com.ua.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак поклопотався за чернівчан перед Гройсманом

1


КОМЕНТАРІ (2)

А черновчане про себя так же "тепло"поблагодарили Бурбака и Федорука за пораду.

avatar

Муля Черновицы

17 грудня 2016 21:20

avatar

Myhajlo Tokarjuk

17 грудня 2016 21:42