Федорук припас пряник, а Бурбак батога для депутатів Чернівецької обласної ради

Федорук припас пряник, а Бурбак батога для депутатів Чернівецької обласної ради

21.07.2015, 16:19

Народний депутат України Максим Бурбак (204 в/о, партія «Народний фронт») висловив сподівання, що позачергова сесія Чернівецької обласної ради, яка скликається 28 липня, підтримає Перспективний план формування територій громад Чернівецької області. Парламентар  припускає, що цього разу державний інтерес, інтереси простих людей  переможуть нестримне бажання окремих народних обранців  далі безроздільно князювати у своїх вотчинах.  

Про це повідомляє кореспондент BukNews.

-          Звертаюся до сумління депутатів Чернівецької обласної ради, щоб вони зібралися на позачергову сесію 28 липня, а не поїхали у відрядження, прийшли до сесійної зали і проголосували за  Перспективний план формування територій громад Чернівецької області. В Україні залишилося лише кілька областей, які досі цього не зробили. І Буковина серед них, - розповів народний депутат України Максим Бурбак.   

-          З огляду на те, що і як відбувається в Чернівецькій області, у мене складається враження, що аргументів ніхто не шукає. Є лише нічим не обґрунтовані амбіції деяких місцевих князьків, які хочуть об’єднати   один район в одну громаду, отримати пряме фінансування з Державного бюджету і ні перед ким не звітувати, - продовжив народний депутат України Максим Бурбак.

-          Народний депутат України Микола Федорук вніс поправку до закону, суть якої полягає у тому, що це рішення зможе підписати голова обласної державної адміністрації. Якщо деякі депутати обласної ради будуть гальмувати процес, захищаючи свої власні корисні інтереси, ставлячи власні інтереси вище державних, а облрада в цілому так і не спроможеться затвердити перспективний план, то це буде зроблено.  Поправка ще не проголосована, але буде винесена на розгляд парламенту.

-          Я звертався до голови Чернівецької обласної ради: якщо депутатський корпус свідомо гальмуватиме цей процес, за Верховною Радою України залишається право розпустити місцеву раду. Прикро, що цієї тези не сприйняв депутат Іван Мунтян.   І зробити це парламент має право незалежно від наближення виборів. Якщо Чернівецька обласна рада не хоче приймати важливі для громади рішення – останні півтора роки взагалі нічого не робить – для чого така рада? Навіщо в обласній раді 104 депутати, якщо не можуть зібратися 56? Може, зменшити її  чисельність до 56 – 60  депутатів, які будуть приходити на роботу?

-      Депутати обласної ради не можуть стояти осторонь процесу конституційних перетворень. Під час зустрічей в окрузі з виборцями не раз пересвідчувався: навіть голови  сільських рад не знають своїх депутатів-мажоритарників в обласній раді. А про звичайних людей годі й казати. Прикро, але так воно є. Вони з ними не спілкуються. А тепер депутати-мажоритарники раптом прокинулися і кажуть, що не знають думку громад. Хоча цією думкою вже можна було поцікавитися з лютого. Щоразу нагадував їм про це: беріть активну участь в цьому процесі, почитайте закон, зустрічайтеся з головами. А вони прокинулися на сесії, яка вже має ухвалювати рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Чернівецька облрада 28 липня спробує ще раз затвердити план об'єднання громад

1


КОМЕНТАРІ (1)

 чисельність ради визначена законом - 90 депутатів

avatar

000

21 липня 2015 16:41