Федірко не відмовився від наміру 'viribus unitis' зупиняти Золоту орду

Федірко не відмовився від наміру "viribus unitis" зупиняти Золоту орду

16.02.2015, 11:50

Анатоль Федірко. Арт проект «Non Cult №27». (Русский Мир – памятник президенту Р.Ф. - В.В.Путину & Укранаський Світ – пам'ятник президенту України П.О.Порошенку).

Презентація проекту : м.Чернівці, вул.Головна, 31, 17.02.2015 р. о 12.00

 Офіційний прес-реліз мистецької акції.

    Дві особистості пост-радянського минулого П.Порошенко & В.Путін. Що спільного, а що відрізняє цих людей сьогодні? Серйозне питання!,  враховуючи реалії – можливо, третя світова війна, громадянська, чи щось інше?

   Споглядаючи «московську пропаганду», згадую слова більшовистського вождя В.Ульянова (Леніна) про важливість «монументальної пропаганди» - неймовірно пост-модерно, тож симетрично відповідаю товаришам з Мозкви, сьогодні: «Руський мір» - «Український світ» -  - це брати?, чи розподіл між Європою, чи Євразією? Безглузде питання!

    Давайте спільними зусиллями зупинимо татаро-монгольську навалу. Золота орда не пройде !!!

Слава Україні!

 P.S. Все в арт проекті…

А.Федірко

Нагадаємо, кілька днів тому плани місцевого митця Анатолія Федірка, щодо встановлення нових витворів біля "Букіністу", прокоментувала працівниця книгарні Марина Лібанова.

Вона повідомила, що дізналася про анонсоване дійство зі ЗМІ. Своєї згоди на встановлення монументів вона не давала, більше того - категорично проти такої ідеї.

Нагадаємо, що Федірко, відомий у Чернівцях своїми неоднозначними мистецькими акціями, має намір встановити біля книгарні пам'ятники Порошенкові та Путіну.

- Ми просимо розібратися у ситуації відповідні служби - пише Марина Лібанова у соцмережі. - Чи правомірними є  дії не цілком адекватного автора на самовільне встановлення недоречних творів  "сучасного мистецтва".

Усі предмети, що були встановлені біля "Букініста" раніше, Марина Лібанова пропонує демонтувати і перемістити на стіну будинку, де проживає Анатолій Федірко. Про це повідомляє promin.cv.ua.

Попри заяви Марини Лібанової, Анатолій Федірко запевнив, що презентація пам'ятника Путіну і Порошенку обов’язково відбудеться.

Автор ідеї відреагував на її коментарі спокійно і лише зауважив, що "Мадам проти, а народ - за".

 За його словами, зрозуміти логіку жінки дуже важко, адже пані Лібанова нібито вже неодноразово просила Федірка встановити щось на місці вкраденого пам’ятника Андруховичу.

Також автор зауважив, що Путін однозначно заслуговує мати пам’ятник в Україні. Попри те, що це звучить абсурдно, саме він створив українську політичну державу, адже ніщо так не об’єднує людей, як ворог.  

1