Фаріон звернулася до СБУ щодо державної  зради Семенюка, Федоряка і ще 146 нардепів

Фаріон звернулася до СБУ щодо державної зради Семенюка, Федоряка і ще 146 нардепів

15.07.2013, 23:19

Ірина Фаріон скерувала депутатське звернення до голови Служби безпеки України та голови Комітету з питань регламенту щодо державної зради, яку, на її думаку, вчинили 148 народних депутатів України, звернувшись до Сейму Республіки Польща з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

Нардеп вимагає від СБУ здійснити перевірку наявності в діях народних депутатів України ознак державної зради та притягнути винних осіб до відповідальності. Від регламентного комітету вона вимагає перевірити, чи такими діями 148 парламентарів не порушили присяги народного депутата.

"Звернення 148 народних депутатів України до Сейму Республіки Польща з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу та засудити злочинні діяння українських націоналістів викликало широкий суспільний резонанс не тільки в Україні, а й в усьому світі. Історія не знає подібних прецедентів, щоби народні депутати, які отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу. Вперше у світовій історії державні діячі однієї країни звернулися до іншої з проханням публічно принизити їхню націю, їхніх героїв. Цей вчинок є відвертою підривною діяльністю проти України. Підписанти принесли в жертву честь і гідність України і стали на шлях національної зради", – заявила І.Фаріон.

 

— Історія подібних прецедентів не знає, щоб народні депутати, котрі отримали мандат від українського народу, намагалися дискредитувати свою націю й свою державу, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Дуже сумно й дивно, що серед підписантів є депутати від ПР із Чернівецької області з українськими прізвищами Семенюк та Федоряк. Якщо вони підписують різну маячню, то чому б їм не звернутися до польського Сейму з проханням вшанувати польське військо під керівництвом короля Яна-І, яке 516 років тому, 26 жовтня 1497 року у Козьминському лісі під Чернівцями було розгромлене молдавським господарем Стефаном-ІІІ? Видно, панове Семенюк та Федоряк забули, що є депутатами українського, а не польського вищого законодавчого органу. Утім, для Буковини була б невелика втрата, якби на наступних виборах вони балотувалися до польського сейму.

Нагадаємо, 12 липня Сейм Польщі на своєму засіданні ухвалив спеціальну заяву щодо Волинської трагедії, яку назвав ”етнічною чисткою з ознаками геноциду”. За це рішення проголосували 263 депутати з 422, які взяли участь в голосуванні. Проти проголосували 33 депутати, утрималось - 146. 5 липня депутати від Партії регіонів і КПУ попросили польський Сейм визнати Волинську трагедію геноцидом поляків.

Джерело: www.unn.com.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Биті і тім"я відморозки! Кого ми обираємо до парламенту? Від імені народу  дискредитуватити свій народ! Це штучно політизоване питання. Це  болісна історія двох народів, яка потребує  ще вивчення І говорити про втрати  польського народу без згадування про жертви  українського народу  - нонсенс. Та й сам конфлікт ( очевидці живі  і знають усі побробиці)  роздмуханий терором  проти українців польського уряду в екзилі і польською армією крайової. Тому говорити тут можна в плошині взаємних вибачень. Що і було зроблено президентами обох країн.

avatar

зеник

15 липня 2013 20:41