Фальшиве благодійництво 'Чернівцігазу' Фірташа+удавана турбота Зеленського і 'Слуг народу'=велике здирництво з буковинців

Фальшиве благодійництво "Чернівцігазу" Фірташа+удавана турбота Зеленського і "Слуг народу"=велике здирництво з буковинців

15.12.2021, 12:24
Крокодилячі потуги «Чернівцігазу» вичавити з себе фальшиві усмішки на адресу споживачів, яких компанія Фірташа насправді обдирає як липку і найближчим часом планує обдерти ще сильніше, усе більше нагадують імітацію владою «Слуг народу» на чолі з президентом Зеленським боротьби з газовим монстром.
 
«Чернівцігаз» удає з себе соціально орієнтовану компанію, кинувши з панського столу у вигляді призів споживачам кістку якогось розіграшу, який вони самі й оплатили. А «Слуги народу» руками своїх порожніх голів, які багато тріщать, але слова яких нічого не вартують, кивають пальчиком Фірташу. Тим часом віддаючи йому цілими пригоршнями так званий «дешевий» соціальний газ нібито для забезпечення потреб людей, який насправді, як припускають аналітики газового ринку, може йти прямісінько на хімічні і титанові підприємства олігарха, фактично обкрадаючи тих самих людей.
 
Вже у жовтні спостерігачі зафіксували зростання середніх обсягів доставки газу, ніж за аналогічний період минулого року, через облгази групи РГК Фірташа. І це в той час, як інші облгази в тому ж місяці зменшили транспортування. Зважаючи на аномально теплу осінь, важко втриматися від припущення, куди облгази господаря прилаштували зайвий «дешевий» газ для населення. І без усюдисущого «Чернівчігазу», звісно, не обійшлося. Відданість господарю тут засвідчили не тільки збільшенням доставки газу на 49%, але й тим що примудрилися потрапити до трійки фірташівських компаній, які наростили ці обсяги найбільше. (Докладніше про це у матеріалі за посиланням: https://www.epravda.com.ua/publications/2021/12/2/680319/).
 
Передвиборча обіцянка "Слуги народу" Олени Лис захистити чернівчан від газового монстра, посприяти вирішенню питання відключення будинків чернівчан від газопостачання приватною компанією, яка не обслуговує внутрішньобудинкові мережі газу так і залишилася на папері. Замість обіцяного захисту людей, подані «слугами» законопроекти дивовижним чином трансформувалися у черговий цілком «законний» спосіб олігарха залізти до кишень стада. У "Чернівцігазі" вже готуються урвати черговий ласий шматок з буковинців, подарований фальшими борцями за їхне благо. Можна тільки припускати, чого вартують такі "подарунки" нібито гнаним нею олігархам від української влади.
 
З початку 2022 року "Чернівцігаз" Фірташа готує ще одне чергове велике здирництво з буковинців у піку Зеленському і його меморандуму. Компанія, яка відкуповується зараз брязкальцями від тубільців, планує чи не найбільше в Україні підняти для них тариф на доставку газу (т.зв. абонплату), який і так викликає чимало запитань щодо прозорості формування і подальшого використання. Достатньо лише нагадати, що зібрані Фірташем руками його газового гауляйтера на Буковині Горди сотні мільйонів гривень за доставку газу не гарантували мешканцям кількох гірських сіл його безперебійне отримання. Нібито через зруйновані негодою газопроводи, хоча їхнє відновлення – прямий обов’язок ліцензіата, який отримав їх в користування від держави.
 
Натомість газові пірати взяли у заручники мешканців, фактично уникаючи ремонту газогонів, поки не вирвали від тих самих платників податків кілька додаткових мільйонів. Це крім тих, які споживачі вже сплатили їм раніше за так звану доставку. Тільки отримавши подвійну плату за одну й ту саму роботу газівники виконали свої зобов’язання перед споживачами.
 
Брехня влади і шахрайство олігархату продовжують руйнувати підвалини української державності, пускаючи буковинців з торбами по світу. Усе заради надприбутків купки пройдисвітів, які увірували у власну безкарність.
 
Юрій ЧОРНЕЙ
 
Колаж: https://www.epravda.com.ua/ 
1