Это реакция Абромавичуса на ситуацию вокруг всего Правительства – Бурбак об отставке министра

Это реакция Абромавичуса на ситуацию вокруг всего Правительства – Бурбак об отставке министра

04.02.2016, 01:32

Глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус заявив про відставку через ситуацію, яка склалася навколо всього уряду. Про це під час спілкування з журналістами в кулуарах Ради, яке транслював телеканал "112 Україна", заявив голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

"Я знаю, що це реакція Абромавичуса на те, що зараз коїться взагалі навколо всього уряду. Ми запрошуємо і закликаємо всіх наших колег по коаліції сісти відкрито, публічно обговорити всі кадрові рішення, щоб було менше пліток, щоб все було відкрито, і громадськість могла брати в цьому участь і після цього проаналізувати звіт уряду, і після цього підійти відповідально до призначенням", - заявив Бурбак.

"Это уже апогей популизма и постоянного шантажа правительства, которые продолжается с первого дня его работы. Мы неоднократно призывали своих коллег по коалиции: давайте работать и воплощать реформы. А вместо этого - подковерные интриги, сплетни. Я понимаю министров, я тоже работал в правительстве: никаких официальных писем, а объявляют, кто будет следующим в правительстве. Это без решения фракций. Так делать безответственно, потому вполне естественно, что люди не могут работать в такой атмосфере", - отметил Бурбак.

Он отметил, что за большинство реформ коалиция не дает достаточного количества голосов. В частности, это касается законопроектов по приватизации государственных предприятий.

 Сьогодні, 3 лютого, глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавічус заявив про свою відставку. Причиною він назвав різку активізацію блокування його роботи на посаді міністра. Причиною Абромавічус назвав бажання деяких представників влади контролювати грошові потоки в "Нафтогазі" та оборонної промисловості. За його словами, МЕРТ стало таким бажаним міністерство і саме після передачі в його віданні компанії НАК "Нафтогаз", яка джо цього перебувала у системі Мінекономрозвитку.

 Зокрема, Абромавічус назвав прізвище заступник голови фракції БПП Ігоря Кононенка серед людей, які активно заважають йому працювати. Сам Кононенко заявив, що таким чином Абромавічус намагається перенести відповідальність за відсутність реформ на БПП. Також Кононенко заявив про готовність здати мандат.

 Зазначимо, раніше повідомлялося, що на засіданні найбільшої фракції Ради "Блок Петра Порошенко" обговорювалася відставка глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса. Втім, рішень фракція не приймала до звітів голів відомств в Раді.

 Як відомо, Айварас Абромавічус в минулому литовський підприємець, співвласник і один з керівників шведської інвестиційної компанії East Capital, перед призначенням на посаду міністра отримав українське громадянство.

1