Еміль Крупник представив офіційну версію реміксу пісні 'Майн Чернивець', написаної спеціально для Сіді Таль, яку вона так і не виконала

Еміль Крупник представив офіційну версію реміксу пісні "Майн Чернивець", написаної спеціально для Сіді Таль, яку вона так і не виконала

25.11.2020, 18:56

Відомий поет і шансоньє Еміль Крупник, автор численних пісень про Чернівці, представив офіційну версію реміксу пісні «МАЙН ЧЕРНИВЕЦЬ (МОЇ ЧЕРНІВЦІ)».

Від 2013 по 2019 рр., щороку у грудні, до свого дня народження, Еміль Крупник проводив у Чернівцях авторські сольні вечори, які були абсолютно некомерційними із безкоштовним входом для глядачів.  Цього року з відомих причин проведення такого вечора є неможливим. Тому як благодійний подарунок рідному місту, відомий автор і виконавець  пропонує професійний ремікс пісні про Чернівці Гамми Скупинського (слова та музика), написаної ним на прохання великої Сіді Таль, для її репертуару, але так і не виконаної нею ...               

  - Ця єдина естрадна пісня про Чернівці єврейською мовою ідиш, (при цьому автор склав паралельно і український текст) по сьогодні ніколи не виконувалася професійно, - розповів Еміль Крупник у листі до BukNews. - Сьогодні, з дозволу автора, я презентую Вам офіційну версію реміксу пісні «МАЙН ЧЕРНИВЕЦЬ (МОЇ ЧЕРНІВЦІ)» зі змішаним ідиш-українським текстом у виконанні Еміля Крупника, Олександра Кота і жіночого ідиш-дуету «НІГУН» - Олени Вінн та Ірини Сідоровської. 

- Я давно мріяв переспівати цю першу професійну пісню про Чернівці, - сказав Еміль Крупник BukNews, - і ось сьогодні, завдяки Євгенію Штернбергу, меценату з Німеччини, моєму другові й однокласснику по 26-й школі м Чернівці, а також моїм колегам-музикантам, мрія стала реальністю! »

Пісню «МАЙН ЧЕРНИВЕЦЬ (МОЇ ЧЕРНІВЦІ)» зі змішаним ідиш-українським текстом було записано у київській студії Олександра Федоренко, відомого в Україні
звукооператора, який працює на постійній основі з Іво Бобулом.

Аранжування - Анатолій Манді 

вокал:
Еміль Крупник
Олександр Кот
жіночий ідиш-дует «НІГУН» -
Олена Вінн та Ірина Сідоровська
За участю «КИЇВ КЛЕЗМЕР БЕНД»:
скрипка - Фелікс Шустер;
акордеон - Олександр Кот;
кларнет Геннадій Волоцький.

 Для довідки:

ГАММА СКУПИНСЬКИЙ - композитор, автор численних ранніх хітів Софії Ротару (найвідоміший - "Ти - сонце в небi, ти - квіт рожевий ..."), в 1979 році емігрував до США і там досяг видатних успіхів, особливо в кіноіндустрії Голівуду. Він заснував в США власну пост-продакшн студію «Gamma Soundworks». Співпрацюючи з такими відомими кіностудіями, як «Соні Пікчерс», «Кушнер-Локе», «Нью Вейв», а також з незалежними кінематографістами, Скупинський створив саундтреки для десятків фільмів.

Саме Скупинський написав музику до фільмів за участю легендарного Джекі Чана, йдеться про ті самі фільми, які ми з захопленням дивилися в 90-х на перших своїх відеомагнітофонах. У 2000 році фільм з музикою Гамми Скупинського «Злочинці» («Criminals») потрапив до десятки кращих незалежних фільмів року.

Крім цього, Гамма Скупинський є власником оперної антрепризи «The WHOpera», він працює в створеному ним же жанрі альтернативної кіноопери.
За композиторську роботу Гамма Скупинський отримав звання доктора музики, його твори публікуються у пресі, в грамзапису, виконуються по радіо та у концертах в Америці і Європі. Крім популярних пісень і джазових творів, творчий портфель композитора Гамми Скупинського містить 20 симфоній, 20 опер, 3 балети, 7 струнних квартетів, концерти для різних інструментів, камерні форми, аудіо-візуальні інсталяції та музику для кіно і театру.

СІДІ ТАЛЬ (1912-1983) - українська єврейська актриса зі світовим ім'ям, все життя прожила і пропрацювала в Чернівцях. Сіді Таль та її чоловік Пінкус Фалік, знаменитий імпресаріо, були духовними наставниками Софії Ротару.

Коли Сіді Таль не стало - 17 серпня 1983 року - телеканали 40 країн світу перервали свої програми, щоби повідомити про її смерть. А у Чернівцях, де проходило поховання, навіть старожили не могли пригадати таких багатолюдних проводів. Ховало її все місто.

1