Електронна черга на отримання біометричного паспорта працює у тестовому режимі

Електронна черга на отримання біометричного паспорта працює у тестовому режимі

02.08.2017, 11:32

Міграційна служба запустила у тестовому режимі систему електронної черги на отримання документа. Нововведення необхідне через те, що у відділеннях служби великі черги через збільшення охочих отримати біометричний закордонний паспорт. Після запровадження безвізового режиму із країнами ЄС бажаючих оформити його стало вдвічі більше, кажуть в обласному управлінні Міграційної служби.

У коридорі з десяток людей, всі чекають, щоби подати заяву чи отримати документ. Отримує біометричний закордонний паспорт і пан Денис. Каже подавав заяву ще 16 червня. Паспорт не для нього, а для дитини. Розповідає черги були, однак невеликі.

ДЕНИС:  «Були, але сказати, що великі, десь за години дві справились».

Про запровадження електронних черг чув, відгукується добре. Каже така функція значно полегшить процедуру подання документів, дозволить зекономи час.

ДЕНИС: «Чув, позитивно ставлюсь до цього». 

Пані Оксана ж пише заяву на отримання біометричного закордонного паспорта. Каже консультувалася  тут минулого тижня, призначили на сьогодні.

ОКСАНА: «Назначено було на першу половину дня, будемо чекати».

У зв’язку з попитом на біометричні паспорти, що перш за все обумовлено туристичним сезоном та набуттям чинності безвізового режиму з ЄС,  Міграційна служба України  ухвалила рішення про запровадження електронної черги на отримання біометричного закордонного паспорту. У Чернівцях така система поки що працює в тестовому режимі.

ВІТАЛІЙ ВЕРБИЦЬКИЙ, НАЧАЛЬНИК УПРАВЛІННЯ ДМС У ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ: «На минулому тижні нам було вмонтоване електронне табло, яке проходить тестовий режим. І ще має бути додаткова одна станція, яка буде видавати людям талончики. Тож ви можете через Інтернет записатися на будь-який для вас час. І на цей час людина може прийти, побачивши себе по порядковому номеру, здати необхідні документи і отримати послугу по документуванню електронним біометричним паспортом».

Записатись в електронну чергу можна вдома. А для тих, хто не має доступу до Інтернету в управлінні Міграційної служби встановили спеціальний термінал. Діє він за тим самим принципом: потрібно ввести свої дані, а це –прізвище, ім’я та по батькові, обрати дату, роздрукувати талон та прийти на призначений час. Така процедура займе всього декілька хвилин. Однак, чекати все одно доведеться, адже на бажану вам дату та час подання  документів може бути не один бажаючий. 

Джерело: https://bukovyna.tv/elektronna-cherga-na-otrymannya-na-otrymannya-biometrychnogo-pasporta-pratsyuye-u-testovomu-rezhymi/

1