Експерти з Німеччини сприятимуть проведенню децентралізації влади в Чернівецькій області

Експерти з Німеччини сприятимуть проведенню децентралізації влади в Чернівецькій області

22.04.2015, 19:53

Сьогодні перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Куліш зустрілися з представниками німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) –  Штефаном Дрегером, керівником місії “Децентралізація в Україні” та Тімо Б’янком, експертом проекту GIZ. Учасники зустрічі обговорили питання розробки нового проекту німецького товариства з питань децентралізації влади в Україні. За словами керівника місії Штефана Дрегера, метою проекту є сприяння проведенню процесу децентралізації влади в Україні.Вже восени цього року німецькі експерти планують розпочати його реалізацію у Чернівецькій та Полтавській областях. У ході робочої зустрічі представники GIZ цікавилися станом впровадження реформ з децентралізації влади у Чернівецькій області та обговорили проблеми, які при цьому виникають.

Перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко ознайомив німецьких експертів із структурою місцевого самоврядування Чернівецької області та наголосив на підтримці територіальними громадами процесу децентралізації влади на місцях. Проте проблемними у його практичній реалізації залишаються питання недостатньої законодавчої бази та відсутність методики реалізації цієї вважливої реформи. Ярослав Курко зазначив, що в області створено регіональна  робоча група з підготовки перспективного плану формування територій громад області,  яка має розробити  рекомендації щодо практичного впровадження цього процесу. У районах області аналогічні групи також працюють над плануванням об’єднання територіальних громад. Перший заступник голови обласної ради подякував представникам німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) за дієве сприяння в реформуванні системи місцевого самоврядування.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1


КОМЕНТАРІ (2)

яке убоге керівництво нашої держави....обіцяне "покращення" за рахунок іноземців....Шановні КЕРНМНИЧІ, ви вже нареформували, бдьте так люб'язні, їдіть у відставку, бо ви тільки гірше зробили....тепер видно, за для чого ви на майдані стояли, вас нічого не трубує крім особистого збагачення...ви огидні покидьки та зрадники!!!ви зруйнували державу!!ви вбивці!!бажаю вам відчути все те, що відчувають сім'ї загиблих патріотів!!

avatar

Остап

22 квітня 2015 17:35

Яка ганьба, в нашій державі стільки розумних людей - фахівців, а недолуге керівництво все апелює до іноземних експертів та іноземних фахівців. Безумовно , досвід треба переймати, але самим нічого не робити - ганьба. Але нема чому дивуватися, всі знають і бачать хто прийшов до влади. Як не вмієте працюватми , уступіть місця розумним патріотам.

avatar

Стефанія

23 квітня 2015 09:17