Експерти України та Румунії розглянули оцінку якості прикордонних вод річок Прут та Сірет

Експерти України та Румунії розглянули оцінку якості прикордонних вод річок Прут та Сірет

28.05.2016, 17:40

Відповідно до робочої програми на 2016 рік з реалізації Угоди між Урядом України та Урядом Румунії про співробітництво в галузі водного господарства на прикордонних водах 25-26 травня 2016 року в м. Чернівці відбулася зустріч експертів щодо оцінки якості прикордонних вод річок Прут та Сірет.

У заході брали участь з української сторони – фахівці Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів Держводагентства та Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, з румунської сторони – спеціалісти Міністерства довкілля, вод та лісів Румунії; Національної Адміністрації «Води Румунії»; Басейнової Адміністрації вод Сірет і Басейнової Адміністрації вод Прут-Бирлад.

У ході зустрічі було проведено спільний відбір проб води у транскордонних створах на р. Сірет (с. Черепківці) та р. Прут (с. Тарасівці), здійснено спільні виміри витрат води на р. Сірет (гідропост Сторожинець) та р. Прут (гідропост Чернівці), ознайомлено з роботою кабельної переправи у м. Сторожинець, побудованої в рамках проекту EAST AVERT.

Також під час засідання експертів робочої групи по проблемах річок Прут та Сірет обговорювались питання спільної оцінки якості прикордонних вод річок Прут та Сірет за 2015 рік; співставлення роботи лабораторій Чернівців, Ботошан та Сучави; погодження графіку відбору проб води на наступний рік тощо.

1