Венедіктова має негайно відреагувати на відкрите звернення прокурорів Чернівецької області та звільнити  Ірину Кравченко, - ексглава Офісу генерального прокурора Руслан Рябошапка

Венедіктова має негайно відреагувати на відкрите звернення прокурорів Чернівецької області та звільнити Ірину Кравченко, - ексглава Офісу генерального прокурора Руслан Рябошапка

30.03.2021, 09:18

Венедіктова має відреагувати на відкрите звернення і негайно звільнити главу Чернівецької обласної прокуратури, вважає ексглава Офісу генпрокурора Руслан Рябошапка. 

Скандали у прокуратурі є наслідком маніпуляцій, через які на керівні посади призначають "потрібних" людей. Про це заявив у Facebook ексглава Офісу генерального прокурора Руслан Рябошапка.

Він процитував замітку видання "БукІнфо", яке 26 березня написало, що 80% прокурорів Чернівецької області звернулися до генпрокурорки Ірини Венедіктової з листом про висловлення недовіри главі регіональної прокуратури Ірині Кравченко.

Рябошапка зазначив, що це не перший скандал, пов'язаний із призначенням "недостойних кандидатів" на посади глав регіональних прокуратур.

Він згадав ситуацію з Миколою Петришиним, який пропрацював прокурором Тернопільської області менше ніж тиждень.

"Ці скандали є наслідком того, що керівництво прокуратури нехтує ідеями, закладеними в реформі прокуратури, та маніпулює процедурами задля того, щоб призначити не найдостойніших, а "потрібних" людей. Потрібно терміново перейти до наступного етапу реформи, забезпечивши прокурорам справжню незалежність, яка дала би можливість протистояти незаконним вказівкам чи тиску на прокурорів із боку їхнього керівництва. Наша команда Центру національної стійкості та розвитку знає, як це зробити, і готова поділитися відповідними напрацюваннями із владою", – написав він.

Рябошапка заявив, що Венедіктова має негайно відреагувати на відкрите звернення прокурорів і вжити заходів для звільнення з адміністративної посади керівниці Чернівецької обласної прокуратури.

Ще такого не було... Так назване повідомлення у буковинському медіа про те, що прокурори Чернівецької обласної...

Опубліковано Rouslan Riaboshapka П?ятниця, 26 березня 2021 р.

Рябошапка пропрацював на посаді генпрокурора пів року. Зеленський призначив його генпрокурором 29 серпня 2019 року. 5 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила постанову про недовіру йому, а 17 березня – підтримала призначення Венедіктової генеральною прокуроркою. Того самого дня Зеленський підписав указ про її призначення.

Аліна ГРЕЧАНА


Більше читайте тут: https://gordonua.com/ 

1