Екс-мер Новодністровська сподівається, що Вінницький суд буде більш принциповим, ніж Сокирянський, який йому відмовив

Екс-мер Новодністровська сподівається, що Вінницький суд буде більш принциповим, ніж Сокирянський, який йому відмовив

29.11.2011, 00:24

Сокирянський районний суд 23 листопада відмовив у задоволенні позовної заяви екс-мера Новодністровська Руслана Панчишина до Новодністроської міської ради про свою відставку. Руслан Панчишин просив суд визнати рішення про дострокове припинення повноважень міського голови незаконним, але суд не став на його бік.

Тепер екс-мер Новодністровська має 10 днів на подання апеляційної скарги до Вінницького апеляційного адміністративного суду.
Сам Руслан Панчишин назвав таке рішення Сокирянського суду очікуваним.

- Але наразі не буду його коментувати, - сказав екс-мер. – Я подав апеляційну скаргу і сподіваюся, що Вінницький суд буде більш принциповим при ухваленні рішення.

Нагадаємо, 20 вересня сесія Новодністровської міської ради достроково припинила повноваження міського голови представника «Фронту змін» Руслана Панчишина. За таке рішення проголосував 21 депутат, що становить більше 2/3 загального складу ради (30 депутатів).

Джерело: molbuk.ua

"Це однозначно політичні репресії, оскільки я є членом опозиційної партії "Фронт Змін", - констатував після свого усунення з посади Руслан Панчишин.    Щодо інших можливих причин здійсненої спроби усунути його з посади, пан Панчишин назвав відсторонення ним від освоєння бюджетних потоків конкретних осіб, які не отримали призначення на посади в його адміністрації. "Що тепер буде з табором "Лісова казка", міським пляжем Новодністровська, сотка придністровської землі якого коштує величезні гроші, які міський голова не дозволяв прибрати до рук, залишається лише здогадуватися".

Голосування з даного питання міський голова Руслан Панчишин вважає нелегітимним, по-перше тому, що депутати не подолали його вето на внесення до порядку денного сесії Новодністровської міської ради цього питання. Прокуратура намагалася опротестувати це рішення, проте безуспішно. Спробу подолати вето самостійно депутати зробили 16 вересня, проте через відсутність кворуму вирішити це питання тоді так і не вдалося. А, по-друге, жодного судового рішення, яке б засвідчило порушення в його діяльності, а отже давало б гіпотетичну підставу для дострокового припинення повноважень міського голови, наразі не існує. Навпаки, Руслан Панчишин сам звернувся до суду, де оскаржив дії голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва щодо розповсюдження ним недостовірної інформації.

За словами Руслана Панчишина, за усуненням його з посади, а відтак - за паплюженням вільного волевиявлення виборців одразу двох міст - спочатку Чернівців, а зараз Новодністровська - стоїть особисто голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв. За час, який передував останнім подіям у Новодністровську, губернатор Буковини  тричі особисто приїздив до міста, проводив закриті наради на режимних об'єктах, куди до нього на розмову поодинці запрошували депутатів Новодністровської міської ради. З ними також окремо зустрічався голова Сокирянської РДА Василь Козак. Непрямим свідченням тиску на депутатський корпус Руслан Панчишин вважає складання повноважень депутатом від БЮТ Вакарчук, яка, як глибоко віруюча людина, заявила, що не бажає брати участь у політичних ігрищах в сесій залі. Проте на її місце у списку одразу зайняла інша людина.

Руслан Панчишин також повідомляв  журналістам, що мав  зустрітися з колишнім доповідачем Моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северінсен, якій він мав намір розповісти про порушення в Чернівецькій області норм Конституції, Законів України, Європейської хартії про місцеве самоврядування і фактичне знищення губернатором Папієвим місцевого самоврядування у двох містах Буковини. Руслан Панчишин також висловив сподівання, що ситуація в Чернівецькій області стане предметом обговорення у Раді Європи. Адже йдеться про прецедент для всієї України, а ситуація набула національного розголосу. Зважаючи на все це, Руслан Панчишин висловив переконання, що через постійне порушення Конституції України, чинних законів, грубе втручання в роботу органів місцевого самоврядування голова Чернівецької ОДА Михайло Папієв більше не має права обіймати свою посаду. А тому він особисто звернувся до Президента України Віктора Януковича з пропозицією звільнити Михайла Папієва із займаної посади. І сподівається, що той його почує.

Тим часом одразу у день голосування про дострокове припинення повноважень Новодністровського міського голови прес-служба ОДА поширила коментар першого заступника голови Чернівецької ОДА Георгія Галиця з цього приводу. "Практично за весь період з часу обрання міського голови Руслан Панчишин і міські депутати не могли знайти спільної мови, що негативно відображалося на соціально-економічному розвитку Новодністровська, спричинило невиконання надходжень до бюджету, – цитує прес-служба ОДА слова першого заступника голови обласної державної адміністрації Георгія Галиця. – Голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв неодноразово закликав колишнього міського голову Руслана Панчишина та депутатів діяти в межах своїх повноважень, не порушувати чинне законодавство, виконувати обіцянки, дані виборцям, однак ці заклики не були почуті – Руслан Панчишин поставив власні політичні амбіції вище інтересів громади”.

Джерело фото: http://www.google.com.ua/

Фото може бути захищене авторським правом



КОМЕНТАРІ (2)

Будь-ласка, шановні колеги, підписуйте фотографії. Це фото порталу БукІнфо.

avatar

БукІнфо

29 листопада 2011 17:27

Google не є автором фотографії. Більше того, пошуковик завжди застерігає, що у кожної фотографії можуть бути авторські права. Просимо вказати джерело фотографії, або поміняти її на іншу. Наперед дякуємо.

avatar

БукІнфо

29 листопада 2011 18:04