Екс-губернатор Буковини залишиться недоторканим

Екс-губернатор Буковини залишиться недоторканим

17.05.2015, 20:36

Генпрокурор зареєстрував у парламенті подання щодо зняття лише з двох нардепів недоторканності

 Днями Генеральний прокурор України Шокін повідомив, що зареєстрував у Верховній Раді подання щодо зняття недоторканності з двох депутатів. Йдеться про позафракційного Сергія Клюєва та члена депутатської групи «Воля народу», комбата «Айдару» Сергія Мельничука. Першому загрожує понад 10 років ув’язнення за шахрайство та зловживання службовим становищем, а другому довічне – за створення злочинної організації.

 - Я підписав подання щодо надання згоди на затримання та арешт народного депутата Мельничука. Якщо буду зараз перераховувати усі статті, то це забере багато часу, - сказав Генпрокурор.

 Він пообіцяв зробити це пізніше у парламенті. Щодо Клюєва, бізнесмена, члена Партії регіонів (уже колишнього), брата колишнього віце-прем’єра Андрія Клюєва часів Януковича, то йому інкримінують шахрайство та зловживання службовим становищем.

 Щоправда, у переліку депутатів, яких Генпрокуратура пропонує позбавити недоторканності, немає колишнього голови Чернівецької ОДА Папієва. Хоча прокуратура області інкримінує йому перешкоджання здійсненню виборчого права.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

У Генеральній прокуратурі України нічого не знають про справу Папієва?

Чутки про успішне завершення розслідування справи Папієва виявилися сильно перебільшеними

 - Слідство встановило неодноразові випадки публічних закликів за висунутого на з’їзді Партії регіонів кандидата в народні депутати під час робочих поїздок цими населеними пунктами. Жителі цих сіл хотіли, аби туди провели газ. Кандидат в народні депутати був тоді керівником ПАТ «Чернівцігаз» (Геннадій Федоряк, - авт.). Папієв прямо казав – хочете, щоб газ був у ваших селах – маєте проголосувати за цього кандидата, - сказав прокурор Чернівецької області Микола Якимчук. - Якщо він переможе, усі питання буде вирішено. Наразі зібрано достатньо доказів, які дозволяють стверджувати про наявність у діях колишнього голови ОДА Папієва ознак злочину. Але повідомити колишньому високопосадовцю про підозру вчинення кримінального правопорушення наразі не можемо. Оскільки він зараз народний депутат (його притягання до відповідальності може бути здійснено лише зі згоди парламенту).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Генпрокурор пообіцяв не залишити без розгляду заяву щодо зловживань Папієва, - Бурбак

Папієв у своїй кримінальній справі проходить тільки як свідок: немає документа, немає вини!

 Ми дізналися, що розслідування у цій справі триває, її передали до Генпрокуратури, яка мала б домогтися через парламент позбавити його недоторканності. Але з такими темпами розслідування він може спокійно приєднатися до свого шефа у Відні, незважаючи на вітчизняну Феміду.

 Олесь ЗАДНІСТРОВСЬКИЙ

Джерело: vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

ОЛЕСЬ СЛОВИТЬ БЫ ТЕБЯ И В РОТ насрать

avatar

АЛЕКСЕЙ

21 травня 2016 19:51