Екс-голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк каже, що попереджав Фищука про «брудні кулуарні ігри»  Куліша і радить йому піти слідом за заступниками

Екс-голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк каже, що попереджав Фищука про «брудні кулуарні ігри» Куліша і радить йому піти слідом за заступниками

24.02.2016, 20:11

Колишній голова Чернівецької ОДА, депутат обласної ради Роман Ванзуряк закликав чинного губернатора Олександра Фищука подати у відставку разом з його заступниками, яким він запропонував звільнитися.

Про це Ванзуряк написав на своїй Facebook-сторінці, коментуючи події вівторка.

"Не піддається логічному розумінню заява Олександра Фищука. На моє глибоке переконання, публічно протиставляти себе своїм заступникам, якась дуже погано продумана технологія, щось на кшталт "Я добрий, а всі погані". Як не крути, але голова ОДА несе персональну відповідальність за стан справ в області і переносити це все у формат провалу роботи своїх замів, якось не коректно", - пише депутат.

"Коли Олександр Георгійович був призначений на посаду голови Чернівецької ОДА я попереджав його щодо небезпечності призначення Куліша першим заступником, який нічим іншим, окрім брудних кулуарних ігор, займатися не буде. Пройшло більше року з того часу і союз "їжака з гадюкою" дійшов до свого логічного кінця", - додав Ванзуряк.

"Я, напевне, як ніхто інший знаю, наскільки підступними і не державницькими можуть бути політичні опоненти, які бажають зайняти твій "електричний стілець" і при цьому на загал прикидаються найпершими друзями… Поважаю Олександра Григоровича, але в цій конкретній ситуації у мене є риторичне запитання : "Якщо Ви погодились бути капітаном корабля, то чому взяли до себе в команду людей, які тримають ніж за спиною? Чому заручниками Ваших внутрішніх розбірок мають бути всі пасажири корабля, а головне - буковинська громада?", - пише депутат облради.

"Згадуючи без прикрас і особливого пафосу час свого губернаторства, я все ж сам собі обирав команду. Слухав громаду, Майдан, але рішення приймав самостійно і ніс персональну відповідальність за його прийняття. Хто краще впорався, хто гірше – питання інше, час не повернеш, кадрові прорахунки уже не виправиш... А зараз найгірше, що могло статися – сталося. До політичної кризи в Києві, економічних негараздів, війни на Сході додалася криза прийняття рішень на рівні Чернівецької області. Поки політики битимуться за сфери впливу, страждатимуть буковинці!", - йдеться у дописі Ванзуряка.

"Я бачу два варіанти виходу з ситуації. Перший – разом з заступниками з своєї посади має піти і голова ОДА. На позицію губернатора має бути призначена людина, яка не буде учасником протистояння команд прем’єра і президента, а точніше "Народного Фронту" і БПП. Другий варіант – технократ зі столиці чи іншого регіону, який не має жодних шкурних інтересів у Чернівецькій області і буде займатися поточною роботою в ОДА, а не політикою (як це колись, нетривалий час, робив мій заступник, киянин Роман Марчук)", - написав він.

Як відомо, Олександр Фищук запропонував своїм трьом заступникам подати у відставку.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Два тупих чобота - пара. Що Ванзуряк, що Фищук. Найслабщі керівники області, певно за всю історію Буковини. Обидва Кулішу в підметки не годяться.

avatar

якщо чесно

24 лютого 2016 19:55

ванзуряк іди нах№р чмо задрискане шо область всю угробило стерво таке безхребетне!

avatar

Ванзуряку

24 лютого 2016 19:55