Екс-директору кінотеатру 'Чернівці' Прокоп’єву постійно хтось заважає: спочатку Каспрук, потім Забродський, тепер Михайлішин

Екс-директору кінотеатру "Чернівці" Прокоп’єву постійно хтось заважає: спочатку Каспрук, потім Забродський, тепер Михайлішин

18.07.2013, 22:45

На редакційну пошту кількох чернівецьких сайтів прийшов відкритий лист колишнього директора кінотеатру "Чернівці" Руслана Прокоп’єва до заступника Чернівецького міського голови Олександра Паскаря, в якому він звинувачує секретаря Чернівецької міської ради Михайлішина в умисному заведенні кінотеатра в борги. Раніше, нагадаємо, Руслан Прокоп’єв оприлюднив запис своєї розмови з Василем Забродським, який нібито пропонував йому застосувати певну бізнес-схеми до комунального підприємства "Чернівці". До рук журналістів  BukNews потрапив лист пана Прокоп'єва в якому він навпаки, всупереч нинішній своїй заяві, скаржиться Віталію Михайлішину на депутата Чернівецької міської ради Олексія Каспрука, який нібито не дає йому працювати. Чи не надто заплутана історія? Готові надати панові Прокоп'єву можливість висловитися щодо того, що ж насправді відбувається з комунальним кінотеатром і яка його власна роль в цьому процесі.

Тим часом у конкурсі на заміщення вакантної посади директора кінотеатру «Чернівці» взяло участь двоє осіб, але їхні програми не сподобалися комісії. Про це повідомляє vidido.ua Директора для комунального підприємства кінотеатр «Чернівці» шукатимуть заново. Раніше повідомлялося, що конкурс на заміщення вакантної посади директора кінотеатру «Чернівці» повинен був відбутися 18 липня, але провели його на два дні раніше, 16 липня. Та розглянувши заяви, комісія нікого не призначила. «На конкурс було подано дві заяви, але обидва учасники конкурсу пропонували концепції розвитку кінотеатру за рахунок дофінансування з міського бюджету», – каже голова комісії, що розглядала заяви Олександр Паскар. Він додав, що незабаром буде оголошено новий конкурс. Один із учасників конкурсу на заміщення вакантної посади директора «Чернівці» Руслан Прокоп’єв стверджує, що його про те, що комісія засідатиме раніше не попереджали.

Відкритий лист до заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради, Голові конкурсної комісії Олександра Паскаря: 

Заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради
Голові конкурсної комісії
Паскарю О.Є.

Відкритий лист

Починаючи з 2012-го року кінотеатр «Чернівці», який у минулому мав гучні та славні здобутки, став на шлях відродження. Головним чинником цього відродження є оновленість обладнання, що працювало в кінотеатрі ще з часів Радянського Союзу. Менше, ніж за рік моєї роботи, було встановлено нове сучасне обладнання для демонстрації стрічок у цифровому форматі та в 3D, що дало можливість кінотеатру вийти на сучасні технології показу.

Для ефективної роботи кінотеатру необхідно було здійснити капітальний ремонт малої глядацької зали, а саме: встановлено сучасне звуко-підсилювальне обладнання, замінено стільці, утеплено стіни, встановлено опалення та кондиціонування на загальну суму 39,0 тис. грн. Також була проведена робота з орендарями, що збільшило в два рази доходи від надання послуг.

Велася активна робота по залученню додаткових джерел прибутку. З серпня 2012 року почалася реконструкція кінотеатру по облаштуванню третього комфортабельного залу на 70 місць, що мало дозволити демонструвати в двічі більше фільмів, що пропонують дистриб'ютори, які просто ми не в змозі показувати через відсутність залів. До кінця 2012 року у великій залі планувалося встановити інфрачервоне опалення, орієнтовною вартістю біля 65,0 тис.грн., яке мало розміщуватися під стелею, що дасть можливість здійснювати обігрів зали та економити кошти на опалення. На день мого звільнення вже була виготовлена проектно-кошторисна документація. Ця непроста та складна робота, кожен крок якої перебував під пильною увагою преси та кіноспільноти, була надзвичайно важливою для поступального розвитку українського кіномистецтва й кіноіндустрії. І варто наголосити, що за весь період жодної фінансової підтримки та допомоги кінотеатр не отримав з боку власника, а саме Чернівецької міської ради, що є дивним тому, що секретар міської ради позиціонує себе як Європейський господар, а в Європі як відомо всіляко підтримують заклади культури, до яких також відносяться і кінотеатри.

Зокрема, протягом мого керівництва, кінотеатр Чернівці став саме закладом культури, закладом українського кінематографу. В кінотеатрі відбувалися різноманітні прем’єри, приїжджали режисери всеукраїнського рівня. Також значного успіху здобув фільм Михайла Іллєнка «Той Хто Пройшов Крізь Вогонь». Кінотеатр був на другому місці по прокату в Україні, зібравши в прокаті більше 50 тис. грн., та який переглянуло більше 3-х тисяч глядачів завдяки масово-просвітницькій роботі, що не скажеш про керівництво, що було призначене особисто секретарем міської ради паном Михайлішином, яке спромоглося заробити на українському фільмі лише 505 грн., та який переглянуло 24 глядача. А так стоять горою за українське кіно, навіть беруться створювати кіно-мистецький центр ім. І.Миколайчука, не розуміючи роботи цього центру і напрямки його діяльності.

2013 рік мав стати визначальним у відроджені кінотеатру, але мабуть не судилося. Призначивши на посаду нового директора, із власного кадрового резерву пана Михайлішина, кінотеатр став «розвиватися» в зворотному напрямку. Почалися проблеми по виплаті щомісячних сум за обладнання, через що кінотеатр ледь не залишився без цифрового обладнання. Але, щоб якось спасти ситуацію та виправдати нове безграмотне керівництво, вирішили надати поворотну позику, і цим самим ще більше завели кінотеатр в борги.

Завідома знаючи, що такі суми кінотеатр не в змозі повернути, водночас сплачуючи лізинг за обладнання. Керівництво, не без відома керівників міста, здійснювало необдумані кроки по розвитку кінотеатру, можливо із за нерозуміння методів управління підприємствами, або просто не вистачило досвіду в «ефективному менеджменті» про який так пафосно розповідав секретар міської ради на представлені нового керівника.

Не можна залишити осторонь і нового працівника із планування репертуару п. Р.Зваруна, якого також було введено в штат разом з новим керівником. Позиціонуючи себе фахівцем у кіновиробництві, що є абсолютно протилежним до кінопрокату, здійснював планування до власних вподобань, таким чином на новорічно-різдвяні свята були відсутні в прокаті мультфільми та фільми для дітей, натомість, фільми з героями які були улюбленцями та мали успіх в 90-ті роки ставив на перший план. Також жодних пізнавальних фільмів за цей період не було. Враховуючи вище викладене, прошу розглянути мою кандидатуру на посаду директора кінотеатру «Чернівці» без моєї присутності, у зв’язку із відрядженням.

З повагою, екс-директор кінотеатру «Чернівці»,начальник відділу з кінодистриб’юції «ІнсайтМедіа» продюсерський центр» Руслан Прокоп’єв.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Ну що ПОЦи михайлішена дали вам диградованим в черговоий раз просратися. Вам ще кінотеатр буде довго згадуватися. Не має чого свої грязні клешні до синагоги протягати. 

avatar

Равін

19 липня 2013 15:35

прокопев успокойся

avatar

равіну

19 липня 2013 17:30