Екс-чернівчанина Каськіва затримали в Панамі, а на квартирі екс-міністра з Чернівців ГПУ при обшуку  знайшла «сенсаційні речі»  - Луценко

Екс-чернівчанина Каськіва затримали в Панамі, а на квартирі екс-міністра з Чернівців ГПУ при обшуку знайшла «сенсаційні речі» - Луценко

18.08.2016, 17:13

Колишній голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів затриманий правоохоронцями у Панамі.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

"Саме в цей момент ми отримали повідомлення про затримання друга іспанського інструктора пана Каськіва, який нами також обгрунтовано оголошений у міжнародний розшук за ст. 191 (Розкрадання) і інші службові злочини", - повідомив Луценко.

Як відомо, у період з грудня 2010 року по березень 2014 року Владислав Каськів перебував на посаді голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.

25 березня 2016 року Національна поліція України оголосила в розшук Владислава Каськіва. Йому інкримінується розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках - 7,5 млн гривень в результаті укладення фіктивних договорів на надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія".

Нагадаємо, у 1990-х роках Владислав Каськів жив у Чернівцях і навчався у Чернівецькому національному університеті імені Федьковича.

ГПУ знайшла «сенсаційні речі» при обшуку квартири екс-міністра з Чернівців

 

Водночас Генеральна прокуратура України знайшла "сенсаційні речі" при обшуку помешкання, яким користувався екс-міністр оборони Павло Лебедєв.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві заявив генпрокурор Юрій Луценко, пише molbuk.ua

"Ми знайшли сенсаційні речі при обшуках на квартирі, якою користувався колишній міністр оборони Лебедєв. Ви їх почуєте в найближчий час, коли я буду оголошувати по питанню Іловайська", - повідомив Луценко.

Як відомо, Павло Лебедєв з 1984 по 1992 рік проходив військову службу у Чернівецькому військовому гарнізоні, обіймав посади начальника фінансової служби батальйону, полку, заступник начальника фінансової служби дивізії — інспектор-ревізор.

З 1992 до 1999 обирався головою Асоціації "МЕТА" ТОВ "Легтех" і головою правління ВАТ шкіргалантерейної фабрики "Престиж-Інтер". Також Лебедєв обирався депутатом Чернівецької міськради.

24 грудня 2012 року призначений міністром оборони України.

Після втечі президента Януковича покинув Київ ще до офіційної відставки. Був присутній в Кремлі на зібранні з нагоди "прийняття" Криму до складу Росії.

Джерело: molbuk.ua

1