Еколога, який обіцяв  сприяти у незаконній вибірці гравію, оштрафували на 17000 гривень

Еколога, який обіцяв сприяти у незаконній вибірці гравію, оштрафували на 17000 гривень

19.10.2015, 18:21

17000 гривень штрафу сплатить еколог, який за певну грошову винагороду обіцяв посприяти у незаконній вибірці гравію

Першотравневий районний суд м. Чернівці визнав винним інспектора з охорони навколишнього природного середовища у скоєнні корупційного правопорушення  передбаченого  ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначив покарання у вигляді штрафу, розміром 17000 грн. з позбавленням права займати посади пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків строком на 1 рік.

Нагадаємо, що 29 серпня працівники слідчого відділу прокуратури Чернівецької області спільно з співробітниками міліції при одержанні 2000 гривень неправомірної вигоди викрили інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції в Чернівецькій області.

Вказану суму службовець отримав від фізичної особи за не притягнення її до адміністративної відповідальності та подальше сприяння у видобутку піщано-гравійної суміші.

Всього з початку року до суду скеровано 50 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення стосовно 55 осіб, з яких 15 кримінальних проваджень за фактами одержання неправомірної вигоди. Судами області розглянуто 34 кримінальні провадження стосовно 34 осіб, з яких 6 засуджено до реального позбавлення волі.

 Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1