Директору обласного меморіального музею Володимира Івасюка у Чернівцях продовжили контракт ще на п'ять років

Директору обласного меморіального музею Володимира Івасюка у Чернівцях продовжили контракт ще на п'ять років

03.05.2019, 13:36

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян мав дуже змістовну передвеликодню зустріч з керівниками обласних комунальних закладів культури. Адже культура – це не лише духовні чи матеріальні цінності, які дбайливо зберігаються та примножуються у наших музеях, бібліотеках та інших установах культури…

Подробиці зустрічі посадовець органу місцевого самоврядування оприлюднив на своїй сторінці у ФБ.

- Запорукою того, що усі ми маємо можливість насолоджуватися культурним надбанням нашого благословенного краю, є щоденна кропітка праця працівників цих установ. Можливо, комусь і важко у це повірити, але усі керівники та працівники цих установ, окрім своїх прямих обов’язків, щодня стикаються з масою господарських питань (належне утримання та ремонт приміщень, оплата комунальних послуг, транспорт тощо), які, повірте, не так уже й просто вирішити. Особливо в умовах фінансово-економічної кризи, яка, відверто кажучи, затягнулася.

- Саме ці питання та проблеми обговорили на сьогоднішній нараді за участі керівників обласних музеїв: Володимира Івасюка, краєзнавчого, художнього, народної архітектури і побуту, коледжу мистецтв ім. С.Воробкевича, учбово-методичного центру культури Буковини. Також обговорили проблеми з керівниками соціального центру матері і дитини та обласного центру служби крові.

- Вислухав директорів комунальних підприємств; з більшістю проблем знайомий – тому що сам постійно цікавлюся у них станом справ, а також отримую відповідну інформацію від депутатів обласної ради, які щиро переймаються розвитком культури на Буковині. Адже нинішнє скликання обласної ради насправді дуже уважно ставиться до проблем культури і активно долучається до їх вирішення. 

- Подякував учасникам наради за сумлінну працю, адже майже все залежить від професійності та особистого авторитету керівника. Побажав веселих Великодніх свят, рясних Божих благословінь їм і їхнім колективам, незважаючи на складні часи.

- Відтак вручив контракт на наступні п’ять років директору обласного меморіального музею Володимира Івасюка Мирославу Лазаруку. Впевнений, що за ці п’ять років Мирослав Ярославович зробить ще більше для популяризації пісенної та музичної спадщини нашого видатного земляка Володимира Івасюка, - розповів Іван Мунтян. 

1