Двох корумпованих прикордонників виявили та затримали на Буковині

Двох корумпованих прикордонників виявили та затримали на Буковині

19.03.2021, 09:03

Одразу двоє інспекторів прикордонної служби вирішили отримати неправомірну вигоду за сприяння у організації незаконного переміщення тютюнових виробів через державний кордон України

Вони вимагали у місцевого жителя Чернівецької області грошову винагороду у розмірі 1300 євро. Половину суми громадянин мав перерахувати на банківський рахунок одного з військовослужбовців, іншу частину суми спритники забажали отримати готівкою.

Однак незаконна оборудка пішла не за сценарієм.

Так, вчора у Чернівцях спільна міжвідомча група у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби по Чернівецькому загону ГВВВБ «Захід», співробітників 7 відділу 6 управління ГУ ВКР ДКР СБ України та слідчих ДБР, під процесуальним керівництвом Чернівецької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері затримала інспекторів прикордонної служби під час готівкової «транзакції».

Зазначимо, що викриття та затримання хабарників у погонах стало можливим завдяки сприянню керівництва Чернівецького прикордонного загону, у результаті реалізації матеріалів кримінального провадження за ч.1 ст. 204, ч.1 ст. 364, ч.3 ст 368 та ч.3 ст. 369 КК України.

На даний час тривають невідкладні слідчі дії.

1