Двоє з восьми депутатів Зеленецької сільської ради, які відмовляються від мадатів - це представники 'Батьківщини'

Двоє з восьми депутатів Зеленецької сільської ради, які відмовляються від мадатів - це представники "Батьківщини"

25.09.2018, 21:45

Про це повідомили учасники зібрання у селі Зелена Кельменецького району, на якому був присутній народний депутат України Максим Бурбак. Нагадаємо, 8 депутатів Зеленецької сільради написали заяви про складання своїх повноважень з єдиною метою - заблокувати процес створення ОТГ з центром у Лівинцях. 

Двоє з цих восьми депутатів є представниками партії ВО "Батьківщина", решта шість - самовисуванці. Ще п'ятеро народних обранців продовжують виконувати свої представницькі функції, якими їх наділили виборці. Проте цієї кількості голосів недостатньо для того, щоб сесія Зеленецької сільської ради вважалася легітимною і могла ухвалювати законні рішення. 

Для того, щоб депутати, які оголосили про відмову від мандатів, справді їх склали вони все одно повинні з'явитися на сесію сільської ради і проголосувати за це рішення. Тільки після цього заява депутатів сільської ради про відмову від мандатів матиме юридичні наслідки. І виникнуть законні підстави для проведення у селі нових виборів. 

Щоправда існує гіпотетична можливість, що замість двох депутатів від ВО "Батьківщина", які на словах відмовилися від мандатів, їхнє місце у раді займуть наступні за ними у списку кандидати від цієї політичної сили. У разі, якщо вони погодяться працювати на громаду у сільській раді відновиться кворум і можливість ухвалювати результативні рішення. 

Учасники зібрання звернулися до народного депутата України Максима Барбака з проханням звернутися за відповідним роз'ясненням до голови Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина" Івана Мунтяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборці доручили Бурбаку оприлюднити прізвища депутатів, які зрадили громаду в селі Зелена з трибуни Верховної Ради України

1