Двоє буковинців і поляк намагалися порушити кордон з Румунією

Двоє буковинців і поляк намагалися порушити кордон з Румунією

06.09.2020, 20:58

На кордоні з Румунією прикордонники Чернівецького загону затримали трьох порушників кордону, один з яких вже вдруге намагався в обхід пункту пропуску перетнути державний рубіж.

Обидва випадки трапилися на ділянці відповідальності відділів прикордонної служби «Красноїльськ» та «Герца». Так, у першому випадку двох громадян України сьогодні вранці, 6 вересня, допомогли затримати румунські колеги. Наряд сусідньої країни, що перекривали свій сектор, помітив двох чоловіків на території України. Невідомі прямували в сторону кордону.

Для перевірки інформації в заданий район висунулася група реагування з відділення «Нижні петрівці», на ділянці якої були помічені невідомі. В ході пошукових заходів, за допомогою службового собаки прикордонникам вдалося вийти на слід правопорушників. Останні, якраз  намагалися подолати загороджувальний паркан. Затриманими виявилися два мешканці населеного пункту Їжівці. При собі буковинці мали документи, про те, що спонукало мешканців прикордоння на порушення кордону, вони не пояснили.

Ще одного порушника, днем раніше, затримали прикордонники відділу «Герца». Іноземця помітили на околиці н.п. Могилівка помітили місцеві мешканці, які й повідомили прикордонників. Чоловіка правоохоронці затримали за 800 метрів до кордону. Ним виявився 33-річний громадянин Республіки Польща, про що свідчив паспортний документ чоловіка. 

Варто сказати, що чоловік вже не вперше попадає в поле зору прикордонників Чернівецького загону, раніше його вже затримували за спробу незаконного перетину кордон.

Всіх трьох затриманих притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.204-1 КупАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України».

Пресслужба Чернівецького прикордонного загону

 

1