Дві румуномовні релігійні громади з Герцаївщини заявили про вірність митрополиту Онуфрію і Московському патріархату

Дві румуномовні релігійні громади з Герцаївщини заявили про вірність митрополиту Онуфрію і Московському патріархату

28.02.2019, 10:07

24 лютого 2019 року вже дві румуномовні релігійні громади Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ проголосували за вірність Українській Православній Церкві на чолі з Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Парафії на честь святої Параскеви села Банчени та на честь Різдва Пресвятої Богородиці села Байраки Герцаївського благочиння проголосувала за вірність Українській Православній Церкві та її Предстоятелю Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію, передає на своїй сторінці у Facebook прес-служба Чернівецько-Буковинської єпархії.

Повідомляється, що релігійні громади на чолі з їх настоятелями прот. Павлом Думітру  та прот. Костянтином Апакіца продовжують здійснювати свою діяльність відповідно до канонів та статуту Української Православної Церкви.

Нагадаємо, Священний Синод Румунської Православної Церкви, який відбувся 21 лютого 2019 року, заявив, що очікує роз’яснень щодо «проблеми з неканонічними священиками колишнього “Київського патріархату”» в «ПЦУ». Окрім іншого, у своєму рішенні щодо церковної ситуації в Україні ієрархи Румунської Церкви звернули увагу на існування парафій УПЦ, які відвідує румуномовне населення України. «Необхідно по-справжньому проконсультуватися з цими румунськими православними», — зазначається в документі.

Джерело: http://pravoslavye.org.ua/ 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит Данило відповів на умови, які висунула Румунська церква щодо визнання ПЦУ

Синод РумПЦ пропонує створити на Буковині Румунський православний вікаріат

У церквах румуномовних сіл, які побажають перейти до ПЦУ, богослужіння залишиться румунською мовою,- експерт

 

1


КОМЕНТАРІ (3)

 У Чернівцях забули ще шукати проросійский «шабаш»і плюс ще в Банченах в монастирі Ідіть шукайте там побачите що там діється.

Обшуки в охоронній фірмі диякона Московського Патріархату Путіна - Кирила : гроші, зброя й антиукраїнська література. Середа, 27 лютого 2019. Правоохоронці провели обшуки у приміщеннях групи охоронних компаній "Служба безпеки Стелс", співзасновником яких є один зі священнослужителів УПЦ МП. Співробітники Служби безпеки України спільно з київськими представниками Державної фіскальної служби та прокуратури провели обшуки 26 лютого.

За даними СБУ, внаслідок незаконної діяльності групи охоронних компаній до держбюджету не надійшло понад 9 мільйонів гривень податків.

"За результатами проведених процесуальних дій правоохоронці отримали документальні матеріали, які свідчать про вчинення фігурантами провадження злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах)" – заявляє СБУ.

"Крім цього, у ході обшуків виявлено літературу антиукраїнського змісту, яка закликає до міжрелігійної ворожнечі, вогнепальну зброю і набої до неї", – додала спецслужба.

"Також встановлено зв'язок вказаного священнослужителя УПЦ (МП) з російськими парамілітарними структурами", – заявила СБУ.

Триває досудове слідство.

Напередодні речник спікера Верховної Ради та релігієзнавець Андрій Ковальов писав про обшуки в офісі охоронної фірми "Стелс-1", власником якої є В'ячеслав Павлів – бізнесмен і диякон храму на честь Іосафа Бєлгородського Московського Патріархату.

https://www.pravda.com.ua/news/2019/02/27/7207850/

П.С. app-facebook

Andriy Kovalov

Служба безпеки України проводить обшуки в офісі охоронної фірми "Стелс - 1". Що треба знати про цю охоронну фірму? Її власником є Вячеслав Павлів - диякон храму на честь Іосафа Бєлгородського Московського Патріархату в Україні #Церкваокупанта на вулиці Стеценка на Нивка у Києві. Також Павлів - відомий бізнесмен у будівництві і звісно в Інтернеті знайдете інформацію, що у 90-х роках цей диякон був у банді братів Савлохових!?! Компанія "Стелс - 1" охороняє храми і заходи Московського Патріархату і часто про них говорять, як про складову бойового крила Російської Православної Церкви в Україні.

 

https://www.facebook.com/andriy.kovalov/posts/2201044466648414

avatar

Вася

28 лютого 2019 20:08

У Чернівцях забули ще шукати проросійский «шабаш»і плюс ще в Банченах в монастирі Ідіть шукайте там побачите що там діється. Одна московская мафия в Герцаевском р-н.

avatar

Вася

28 лютого 2019 20:14

Московські попи граються політики.

avatar

В. Козьмик

01 березня 2019 16:23