Дві чернівецькі газети постраждали від кібертерористів

Дві чернівецькі газети постраждали від кібертерористів

23.01.2013, 21:12

"Шановні читачі! На жаль, через проблеми з нашим хостинг-провайдером, знищено всю інформацію на сайті по липень 2012 року. Вибачте за незручності", - повідомлення саме такого змісту розмістив на стіні у ФБ адміністратор сторінки відомої буковинської газети "Час". Зайшовши на сайт газети за звичною адресою www.chas.cv.ua там справді можна побачити новини тільки починаючи з вказаного періоду. Решта роботи журналістів - пропала!

"Кажуть, що вчора хтось масово почав стирати матеріали, дійшли до липня 2012 року, а бекап є тільки по 28 грудня, таким чином, якщо вони відновлять до 28 грудня - то вже буде добре, а так, то місячна робота пропала намарне... Всі новини враз почали стиратись хронологічно з вчорашнього дня, якби хостинг не заблокував це, то всі новини були б знищені безповоротно!!! Вчора ми поставили новину про регіонала, який виступив проти папієва. Та хіба це таке аж? Шкода, просто, роботи", - повідомив подробиці справи адмін сторінки гаезти "Час" на ФБ. Він також не виключив, що редакція буде звертатися до правоохоронних органів з приводу цієї диверсії.

Відвідувачі сторінки порадили:  "я би радив Вам брати офіційне пояснення в хостера, консультуватися із медіаюристами та писати заяву до міліції - на предмет "у вас вкрали пароль в адмінку і почали видаляти новини". Якщо просто тупо витирав - значить диверсія".

Сьогодні ж стало відомо про диверсію проти ще однієї чернівецької газети «Версії». Редакції перерізали інтернетний кабель. Як повідомили журналісти видання, "це не просте хуліганство, бо щоби добратися до дротів , треба спочатку потрапити до офісу. А для цього – пройти повз охорону, піднятися на третій поверх, відстежити, який саме кабель живить редакційний Інтернет. Але й цього замало. Треба ще дістатися до нього на 3 метри під стелю та перекусити чи зірвати дріт.

Коли ремонтник Укртелекому, прийшов до редакції за викликом, знайшов обрив, то одразу ж здивовано вигукнув: «Хтось вашу газету дуже не любить!»

Зрозуміло, кожен по-різному реагує на критику. Та, мабуть, головне, що реакція є! Тож газета на правильному шляху".

Сподіватися, що правоохоронці розшукають зловмисників, на жаль, не випадає. Бо хіба не порадили вони журналісту газети "Буковина", якому міліціонери перешкоджали працювати, самому дослідити, хто саме його штовхав, у якій формі він був одягнутий...

Що ж це коїться в буковинському медіа-просторі???

1


КОМЕНТАРІ (1)

Да уж, вот такие они бывают, эти провайдеры...Кстати у меня http://ipnet.ua/ и проблем нет!

avatar

Сергей

29 травня 2014 16:03