Двадцять вісім  депутатів Чернівецької міської ради звернулися до Януковича не вводити надзвичайний стан

Двадцять вісім депутатів Чернівецької міської ради звернулися до Януковича не вводити надзвичайний стан

02.12.2013, 14:10

Звернення  депутатів Чернівецької міської ради до  Президента України Януковича В.Ф. 

Пане Президенте !

Мільйони людей протягом останніх тижнів скористались своїм правом збиратися мирно, без зброї і проводити мітинги, походи демонстрації, яке закріплене у статті 39 Конституції України.

Очевидним і зрозумілим є той факт, що прийняття вами рішення про введення надзвичайного стану в Україні, унеможливлює проведення демонстрацій та пікетів, а, отже, забезпечення конституційного права українців на мирні зібрання.

Банди «тітушок» та сотні провокаторів сьогодні на Банковій доклали максимум зусиль, щоби спровокувати саме вас на зраду тих, хто з миром вийшов на майдан, щоби їхні голоси були почуті. Ввівши надзвичайний стан, ви ризикуєте піти на поводу в антиукраїнських агресорів, головною метою яких є знищення мирних акцій.

Нині на вулицях столиці зібралося сотні тисяч мирних мітингувальників і мало чисельна група провокаторів. Не ставайте знаряддям в руках агресорів, не зраджуйте свого народу! Вважаємо введення надзвичайного стану недоцільним.

Звернення підтримали 28 депутатів Чернівецької міської ради фракцій «Наша Україна”, «Свобода», «За Батьківщину», «Партії регіонів», «Батьківщина».

Фото Михайла Прозоровського

Прес-секретар Азарова: питання надзвичайного стану не піднімається
Понеділок, 02 грудня 2013, 09:30

Питання про введення надзвичайного стану в Україні поки не піднімалося.

Про це повідомив прес-секретар прем'єра Миколи Азарова Віталій Лук'яненко в понеділок вранці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання про введення в країні надзвичайного стану владою не піднімалося", - сказав він.

Чиновник не уточнив, чи вдалося Азарову потрапити на своє робоче місце в Кабінеті міністрів у понеділок.

Через те, що мітингувальники перекрили всі підходи і під'їзди до будівлі уряду, співробітникам Кабміну не вдалося потрапити в понеділок вранці на свої робочі місця.

Раніше лідер парламентської фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що президент Віктор Янукович хоче скликати Раду національної безпеки і оборони України і ввести надзвичайний стан в Україні.

Також з'явилася інформація про можливість ініціювання введення надзвичайного стану в країні поряд облрад на позачергових сесіях в понеділок.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Запроданці аж бігом побігли підписувати звернення. Хто зрадив один раз зрадить і вдруге. В цей раз вони зраджують тих заради кого зрадили своїх виборців. Якщо політичний вітер повіє в інший бік, без сумніву їхня думка зміниться

avatar

!!!

02 грудня 2013 10:56