Два чернівецьких видавництва візьмуть участь в «Книжковому Арсеналі»

Два чернівецьких видавництва візьмуть участь в «Книжковому Арсеналі»

22.06.2023, 13:11

Сьогодні в Києві розпочне свою роботу один із найбільших книжкових ярмарків України – Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». Триватиме він до 25 червня. Це інтелектуальна подія України, де розвиваються і взаємодіють книжкова, літературна, візуальна, музична й театральна сцени, а також порушуються і осмислюються вагомі питання буття людини, суспільства й культури. Цього року, попри воєнний стан, захід вирішили все ж проводити. Подія відбудеться традиційно за адре­сою: вул. Лаврська, 10–12.

 Два чернівецьких видавництва – «Чорні вівці» та «Видавництво 21» – також візьмуть участь у фестивалі. Зокрема, книжки для малечі будуть представлені в секції «Дитяча книга» від книгарні «Закапелок», доросла література – на стенді «Книжкового Лева».

 У рамках фестивалю заплановано кілька автограф-сесій авторів обох видавництв, які представлятимуть свої нові видання. Тож гості «Книжкового Арсеналу» зможуть поспілкуватися з улюбленими авторами, підписати книжки та сфотографуватися.

На зображенні може бути: 1 особа, навчається та текст

 За словами письменниці,авторки дитячих книжок та нон-фікшну про подорожі «Міста, в які ти поїдеш» Євгенії Завалій, «Книжковий Арсенал» під час війни – це про те, що росіяни, які намагаються кожен день знищити українців ракетами, не можуть зруйнувати наше звичне життя. «Адже для мене «Книжковий Арсенал», –додає Євгенія,– це кілька чудових днів із друзями у весняному Києві, серйозні й не дуже розмови, книжки та радість. Цього року ми всі будемо говорити про війну, бо, щоб не відбувалося, про неї не забувається ні на хвилину: вона в дитячих книжках, думках, розповідях… Чекаю на зустрічі, спілкування, обійми. Хочу в ці дні ділитися з усіма сподіваннями на мирне майбутнє».

На зображенні може бути: 1 особа та текст

 Її підтримує й авторка повісті для підлітків «Юна. Війна» Світлана Вертола. «Я знаю, – говорить письменниця, – що українському книжковому ринку дуже складно триматися на плаву через повномасштабне російське вторгнення. «Книжковий Арсенал» завжди був справжнім святом для видавців та книголюбів, і зараз чекаєш на це дійство з особливим трепетом. Цікаво поглянути на новий формат, бо, відверто кажучи, й ми вже незворотно змінилися від 24 лютого. Я щаслива, що матиму змогу особисто поспілкуватися з читачами моєї дебютної повісті «Юна. Війна», потримати їх за руку, обійнятися. Мрію про багато зустрічей, селфі, розвіртуалень».

Можливо, це малюнок: щоденник та текст

 ПРОГРАМА АВТОГРАФ-СЕСІЙ:

 

«Видавництво 21»
24 червня (субота), 14:45–15:15. Світлана Ткаченко, «Ніч була».
24 червня (субота), 17:00–17:30. Євгенія Завалій, «Міста, в які ти поїдеш».
25 червня (неділя), 17:45–18:15. Тетяна Поставна, «Острів каштанів».

 

«Чорні вівці»
24 червня (субота), 11:45–12:15. Уляна Письменна, «Бюро винаходів Цукінька»
24 червня (субота), 14:00–14:30. Світлана Вертола, «Юна. Війна»

 Можливо, це зображення (товстий лорі та текст)

 

 

За детальнішою інформацією звертатися:

піар-менеджерка «чорних овечок»

Лілія Шутяк,

shutiak86(РАВЛИК)gmail.com,

+38 097 66 57 047

 

PR-менеджерка «Видавництва 21»

Марина Горбатюк

maryna.horbatyuk(РАВЛИК)gmail.com

+38 050 872 61 15

 

Можливо, це зображення (текст)

1