Дружина Гонгадзе подякувала Чернівцям за вулицю, названу на честь її чоловіка

Дружина Гонгадзе подякувала Чернівцям за вулицю, названу на честь її чоловіка

27.08.2016, 15:08

На своїй сторінці у соцмережі Фейсбук журналістка "Голосу Америки", вдова українського журналіста Мирослава Гонгадзе подякувала Чернівцям за вулицю, названу на честь її чоловіка.

"Дякую Чернівцям. Починала там своє студентське життя. Приємно буде повернутись", - написала Мирослава.

Нагадаємо,  ім’ям журналіста перейменували вулицю та провулок Ярослава Галана. Відповідне рішення депутати ухвалили 26 серпня 2016 року на 12 сесії Чернівецької міської ради VII скликання. 

- Гія повернувся у Чернівці... У назві вулиці, - прокоментував результати голосування Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. - Сьогодні сесія міської ради одностайним рішенням перейменувала вулицю і провулок Ярослава Галана на честь Георгія Гонгадзе. 

У далекому 1989 році на першому фестивалі «Червона рута» у Чернівцях серед тисяч патріотично настроєних молодих людей в національних "строях" виділявся високий грузин, що чисто говорив українською і ще більш високо - з викликом – тримав грузинський національний стяг. Його погляд горів, запалював, надихав. Таким Гію запам’ятали Чернівці. 

Сьогодні він повернувся. Ми пам’ятаємо тебе, Гія. Ти залишаєшся живим нервом української журналістики, символом Незламності, Віри, Людяності та Свободи.

Герої не вмирають!

1