Довкола петиції про фінансову відповідальність чернівецьких депутатів за незаконні рішення розгорілася дискусія

Довкола петиції про фінансову відповідальність чернівецьких депутатів за незаконні рішення розгорілася дискусія

18.12.2017, 19:05

Автор петиції "про фінансову відповідальність чернівецьких депутатів за незаконні рішення" Олександр Маркідонов прокоментував відповідь юридичного управління міської ради про те, що стягнення збитків в регресному порядку з депутатів, як відповідальність за незаконні рішення ради, що скасовані в судовому порядку, чинним законодавством України не передбачено.

  Електронна петиція щодо фінансової відповідальністі депутатів за незаконні рішення зареєстрована в Єдиній системі місцевих петицій 13 грудня. 

 В юридичному управлінні Чернівецької міської ради повідомили, що законодавством України передбачено наступні види відповідальності депутата (депутатів) місцевих рад :
– Відповідальність депутата місцевої ради, що має індивідуальний характер – у вигляді дострокового припинення його повноважень, за наявності підстав, передбачених законом, за рішенням ради чи шляхом відкликання виборцями.
– Солідарна (колективна) відповідальність у вигляді дострокового припинення повноважень місцевої ради у випадках якщо рада прийняла рішення із порушенням Конституції України, законів, прав і свобод громадян, якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у встановлені законом строки, або рада не вирішує питань, які віднесено до її компетенції.
 Стягнення збитків в регресному порядку з депутатів, як відповідальність за незаконні рішення ради, що скасовані в судовому порядку, чинним законодавством України не передбачено.

  Автор петиції Олександр Маркідонов у Facebook прокоментував відповідь юридичного управління міської ради, зазначивши, що звертатиметься з запитом про надання інформації, щодо суми судового збору, стягнутого з міськради за скасовані рішення..

"Юридичне управління Чернівецької міської ради повідомило, що фінансова відповідальність за незаконні рішення до депутатів застосовуватись не може. Цікаво, а скільки висновків про незаконність проектів рішень зробило юридичне управління? А чи існують взагалі висновки юридичного управління про незаконність скасованих судом рішень міської ради? Скільки судом скасовано рішень міської ради за період 2016-2017 р.р.? Яку суму судового збору стягнуто з міської ради за скасовані рішення? Яку суму витрачено на відрядження для забезпечення участі представників ЧМР в розгляді ранішезазначених судових справах. Доведеться звернутись із запитом про надання такої публічної інформації", - йдеться у повідомленні.

 Джерело ТВА

1


КОМЕНТАРІ (1)

маркидонов убийца

avatar

юра

18 грудня 2017 19:27