Буковинські волонтери поскаржилися Порошенку, що СБУ  розслідує їхню діяльність (+коментар СБУ)

Буковинські волонтери поскаржилися Порошенку, що СБУ розслідує їхню діяльність (+коментар СБУ)

22.07.2015, 17:45

Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області замість пошуку диверсантів та шпигунів здійснює тиск на волонтерів, які допомагають бійцям, котрі перебувають в зоні АТО.

Про це йдеться у відкритому зверненні волонтерів з Чернівців до президента Петра Порошенка.

У зверненні йдеться, що за цей час без жодної бюджетної копійки волонтери надали допомогу бійцям на сотні тисяч гривень.

КОМЕНТАР УСБУ В ЧЕРНІВЕЦЬКІЙ ОБЛАСТІ:

Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області жодних кримінальних проваджень щодо діяльності волонтерів не розслідує і за нашими матеріалами ніяких відомостей в Єдиний реєстр досудових розслідувань не вносилось.

 Водночас варто зауважити, що, в тому числі і через ЗМІ, були неодноразові звернення до громадськості, керівників області та правоохоронців з приводу можливих зловживань окремими волонтерами. Зокрема, в кінці квітня ряд волонтерів під час свого засідання звернувся із заявою до голови Чернівецької ОДА стосовно діяльності деяких своїх колег. Викладені в цьому документі факти наразі перевіряє УМВС України в Чернівецькій області.

 Служба безпеки в рамках своєї компетенції не може не реагувати на питання, що межують із забезпеченням державної безпеки України, та на звернення громадян щодо можливих протиправних дій.

 Разом із тим варто наголосити, що Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області тісно співпрацює з усіма волонтерськими організаціями, адже ми розуміємо, наскільки важлива їхня діяльність в нинішніх умовах. До прикладу, деяким із них співробітники СБУ надавали благодійну грошову  допомогу, також допомагаємо із оформленням перепусток тим волонтерам, які вирушають в зону проведення АТО. Ми дуже вдячні тим волонтерським організаціям, які допомагали і допомагають з амуніцією нашим співробітникам, котрі виконують спеціальні завдання в зоні бойових дій.

 Керівництво Служби безпеки України та Управління в Чернівецькій області зокрема наголошує, що СБУ завжди готова до співпраці з усіма патріотично налаштованими організаціями, в тому числі й волонтерськими. Але водночас, якщо будуть звернення щодо можливих протиправних дій (і не важливо, про кого йдеться), то ми завжди реагуватимемо відповідно до Закону та в межах своєї компетенції.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1


КОМЕНТАРІ (3)

Серед підписантів звернення - Дорош. Пригадую, що за попередніх влад, він намагався пролізти всюди, де тільки можна було (і в депутати, і в мери, і брав участь у різних акціях, в основному антиукраїнського та антиєвропейського спрямування). Раніше за ним стояли обєеднані есдеки (Медведчук) та регіонали. Яка мета у нього зараз, коли він вдає з себе ніби волонтера, не знаю.

Хто знає інших підписантів цього звернення, напишіть будь-ласка про них...

avatar

21 липня 2015 08:20

Думаю, що чесним людям нема чого хвилюватися через перевірку. Навпаки, треба її вимагати. Бо це тільки підвищить довіру до волонтерів і стимулюватиме подільші пожертви людей. Звісно, якщо все чисто і зібрані гроші і матеріальні цінності ідуть туди, на що їх щедро жертвують буковинці. Тому цей лист дуже дивний. 

avatar

Думаючий

21 липня 2015 10:18

avatar

Matvey Gacenko

21 липня 2015 18:39