Дорогу Чернівці - Заставна почали ремонтувати: ціна питання понад 45 мільйонів

Дорогу Чернівці - Заставна почали ремонтувати: ціна питання понад 45 мільйонів

23.07.2016, 13:30

Тривалий час автомобільна дорога загального користування державного значення Т-26-02 Чернівці – Заставна  - /М-19/, як і іншідороги області, не ремонтувалась.

Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області було прийнято рішення з метою відновлення транспортної характеристики дороги та зняття соціальної напруги у населення краю провести поточний середній ремонт дороги. Через відсутність фінансування в попередніх роках роботи на об’єкті не виконувались.

В поточному році виділені кошти з державного бюджету згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 16.03.2016р. №176-р «Про розподіл видатків державного бюджету, передбачених за бюджетною програмою 3111020 «Розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування» на 2016 рік, в тому числі і на зазначену дорогу.

Під дією інтенсивного руху великовагового транспорту покриття, а на окремих ділянках і дорожній одяг втратили несучу спроможність. Тому проектом передбачено на окремих ділянках виконати підсилення дорожнього одягу по фрезерованій поверхні із нижнього шару крупнозернистого асфальтобетону товщиною 10 см і верхнього шару із щільного дрібнозернистого гарячого асфальтобетону товщиною 4 см. На інших ділянках дороги передбачено з попереднім виконанням   ямкового ремонту влаштувати вирівнюючий шар з пористого дрібнозернистого гарячого асфальтобетону і верхній шар із щільного дрібнозернистого гарячого асфальтобетону товщиною 4 см. Матеріал від фрезерування використати на укріплення узбіч на місці.

Службою автомобільних доріг у Чернівецькій області проведено відкриті конкурсні торги та визначений переможець – товариство з обмеженою відповідальністю  «ПБС». ціна акцептованої пропозиції якого склала 45 501 024 грн.(з ПДВ).  Підрядник після підписання договору підряду розпочав підготовчі  роботи по поточному середньому ремонту територіальної автомобільної дороги державного значення.

Першочергово підрядник згідно наміченої технології ведення робіт приступив до влаштування тимчасової об’їзної дороги для подальшого перебудування кам’яно-арочного моста на круглу  залізобетонну  водоперепускну двохочкову трубу діаметром по 1 м. Станом на 22.07.2016 року підрядником вирубано порослі по лівій стороні дороги протяжністю 1400 м. На цій ділянці працює бригада із 12 чоловік, задіяно три кущорізи та п’ять бензопил. Спеціалістами відділу якості технічного контролю та нових технологій Служби здійснюється щоденний  контроль за ходом робіт на зазначеній дорозі.

Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області вчергове звертається до учасників дорожнього руху з розумінням поставитись до незручностей на автошляхах краю, визваних веденням робіт на окремих ділянках доріг загального користування області.

І знову нагадуємо всім автоперевізникам області   про введене обмеження руху великовагових транспортних засобів у спекотну погоду,  що створює вкрай критичну ситуацію на дорогах, ускладнює ведення ремонтних робіт на автомобільних дорогах. Адже дотримання Вами цих правил допоможе вберегти наші дороги від передчасних руйнувань. 

Джерело: http://cv.ukravtodor.gov.ua/

1